Lufthansa uzima u najam Canadair CRJ-1000 od Air Nostruma

Njemački nacionalni zračni prijevoznik Lufthansa (LH/DLH), član globalnog udruženja zračnih prijevoznika Star Alliance, za ljetni red letenja 2018. godine uzet će u najam dva zrakoplova tipa Canadair CRJ-1000 (na slici) španjolskog regionalnog prijevoznika Air Nostrum (YW/ANE). Ova dva zrakoplova bit će bazirana u Frankfurtu i letjet će na oba leta dnevno na ruti Zagreb – Frankfurt. Prvi počinje s letovima od 25. ožujka 2018. na liniji sredinom dana LH1414/LH1415, a drugi će početi s dolascima na večernjoj liniji LH1404 od 7. travnja, a s jutarnjim povratkom na liniji LH1405 iz Zagreba od 8. travnja 2018. godine. Uz Zagreb, ova dva unajmljena zrakoplova letjet će još iz Frankfurta za Gdansk, Genevu, Lepizig i Luxembourg. 

Iste zrakoplove španjolskog Air Nostruma prošle godine imala je u najmu i Croatia Airlines (OU/CTN), a računa s dva zrakoplova u najmu i ove godine. Tri ovakva zrakoplova od Air Nostruma ima u najmu španjolski regionalni zračni prijevoznik Binter Canarias (NT/IBB) s Kanarskog otočja, a od ljetnog reda letenja u najam će ih uzeti i SAS Scandinavian Airlines (SK/SAS). U Hrvatskoj će se na ljeto pojaviti na pojedinim dolascima SAS Scandinavian Airlinesa i na linijama iz Kopenhagena za Dubrovnik i Pulu.

Air Nostrum trenutačno u svojoj floti ima 23 zrakoplova ovog tipa koji uglavnom lete na regionalnim linijama za španjolskog nacionalnog prijevoznika Iberia (IB/IBE), člana globanog udruženja zračnih prijevoznika OneWorld. Još jedan zrakoplov čeka uskoro na isporuku iz tvornice u Kanadi. Početkom ožujka ove godine u floti bit će čak 6 zrakoplova više nego prošle godine, kada je u svibnju Croatia Airlines uzeo dva u najam.

Foto © Avioradar J.K. (SPU/04.08.2012.)

Odgovori