Kratki pregled neredovitih kretanja zrakoplova proteklog tjedna

Nastavljamo na Avioradaru s tjednim pregledima neredovitih kretanja zrakoplova, svakog ponedjeljka ujutro, za protekli tjedan. 

Pregled zanimljivih letova u Hrvatskoj proteklog tjedna

I proteklog tjedna dominirali su charter dolasci malteškog zračnog prijevoznika Corendon Airlines Europe (XR/CXI) iz Skandinavije za Dubrovnik sa zrakoplovom tipa Boeing 737-800. U ponedjeljak je došao zrakoplov iz Tel Aviva i u naredna tri dana obavio pet charter letova iz Dubrovnika: za Oslo, Billund, Kopenhagen, Stockholm i Brisel, ali s povratkom iz Helsinkija. U Četvrtak navečer zrakoplov se vratio u Tel Aviv.

I njemački niskotarifni zračni prijevoznik Eurowings (EW/EWG), i proteklog tjedna u nedostatku zrakoplova za svoje linije, ponovo je na svojim linijama prema Hrvatskoj došao s dva unajmljena zrakoplova. Iz Stuttagarta u Zagreb došao je zrakoplov tipa Boeing 737-800 španjolskog zračnog prijevoznika Air Europa (UX/AEA). Drugi zrakoplov bio je istog tipa, ali njemačkog zračnog prijevoznika TUIfly (X3/TUI). Došao je u Zagreb dva puta. Jednom je bio preusmjeren na liniji Köln / Bonn – Rijeka radi vremenskih neprilika u Rijeci, dok je drugi put došao i na samoj liniji Köln / Bonn – Zagreb.

Hrvatski zračni prijevoznik Croatia Airlines (OU/CTN) imao je jedan turistički charter  zrakoplovom tipa Airbus A320 (9A-CTK) iz Zagreba za Marrakech s odlaskom u petak 23. veljače i povratkom sinoć, u nedjelju 25. veljače 2018. 

Zanimljiv je i prolazak kroz Split zrakoplova tipa Embraer ERJ-145 francuskog zračnog prijevoznika Enhance Aero (SVB). Ovaj se zrakoplov vraćao iz najma zračnom prijevozniku ATA Airlines (I3/TBZ) iz Tabriza u Iranu na ruti preko Tekirdaga u Turskoj i Splita u Perpignan u Francuskoj. 

Iz Rijeke su bila dva odlaska prema Kataru teretnog zrakoplova tipa Boeing 747-400F američkog zračnog prijevoznika Kalitta Air (K4/CKS). Povratak iz Katara u Rijeku u srijedu, 21. veljače, bio je onemogućen radi vremenskih neprilika u Rijeci pa je zrakoplov bio preusmjeren u Zagreb. Ostao je u Zagrebu sve do jučer kad je odletio za Amsterdam. 

Foto © Flightradar24.com

Odgovori