INFORMACIJE OKO DANAŠNJEG LETA OU460 ZAGREB – ZURICH

Priopćenja Croatia Airlinesa i MZLZ dr. Franjo Tuđman preosimo u cjelini:

Tijekom današnjeg međunarodnog leta Croatia Airlinesa OU460 na liniji Zagreb – Zürich došlo je do indikacije otvorenosti vrata prtljažnog (cargo) prostora zrakoplova Dash 8 –Q400.

 Iako ovaj događaj nije predstavljao nikakav sigurnosni rizik za putnike i posadu, odlučeno da se zrakoplov preventivno preusmjeri natrag u ZL Zagreb kako bi se na njemu obavio sigurnosni pregled u tehničkom središtu tvrtke.

 Putnici s leta OU460 premješteni su u prvi raspoloživi zrakoplov Croatia Airlinesa i u međuvremenu su prevezeni u Zürich s kašnjenjem od 2 sata i 20 minuta u odnosu na planirani dolazak u svoje odredište.

 Croatia Airlines ispričava se putnicima s leta OU460 na poremećaju u planiranom putovanju. – stoji u priopćenju CTN-a.

Promet na zračnoj luci Franjo Tuđman, uz velike napore svih djelatnika operative, odvija se uz neznatna kašnjenja, bez poremećaja, unatoč ekstremnim vremenskim uvjetima koji su na snazi.

U ovakvim vremenskim uvjetima, imajući na umu sigurnost prometa kao prioritet, potrebno je stalno čišćenje svih prometnih površina zračne luke i špricanje svih zrakoplova radi odleđivanja i sprečavanja zaleđivanja.

Promet je normalno organiziran na obje stajanke zračne luke, istočnoj i zapadnoj, koje se i inače koriste  tijekom cijele godine. – rekli su nam na MZLZ

 

Avioradar moli čitatelje da ne nasjedaju na senzacionalističke i neprovjerene natpise u mainstream medijima.

Foto © Avioradar

 

Odgovori