T’way stigao prvi put u Zagreb

Južnokorejski zračni prijevoznik t’way danas je prvi put stigao u Zagreb i tako pokrenuo svoj prvi let za Europu. Na letu TW505 bilo je 337 putnika, dok je kapacitet zrakoplova 347 sjedala pa možemo reći kako je bio gotovo u potpunosti popunjen. Prema redu letenja, let iz Seoula za Zagreb traje 15 sati i 50 minuta, a razlog tako dugačkom putovanju je zatvoren ruski zračni prostor, zbog čega zrakoplov mora letjeti zaobilaznim putevima.

Zrakoplov Airbus A330-300 nema potreban kapacitet goriva kako bi odradio taj let u jednom komadu već mora napraviti stajanje u Bishkeku u Kirgistanu kako bi nadolio gorivo. Stajanje traje sat i 40 minuta. Let iz Seoula do Bishkeka traje 7 sati i 25 minuta, a iz Bishkeka do Zagreba 6 sati i 45 minuta. Povratni let za Seoul traje „samo” 10 sati, puno je brži jer nema usputnog slijetanja zbog nadopune gorivom.

Prvi let iz Seoula u Zagrebu su dočekali predstavnici Korejskog veleposlanstva, Hrvatske turističke zajednice i Međunarodne zračne luke Zagreb.

Zrakoplov je sletio u Zagreb oko 20:30, s malim kašnjenjem. U znak pozdrava dočekali su ga vodeni topovi.

Putnici koji su stigli letom iz Seoula dobili su prigodne tradicijske suvenire za lijepo sjećanje na taj prvi let.

Nadamo se kako će ovaj dolazak t’waya u Zagreb potaknuti i druge zračne prijevoznike iz tog dijela svijeta povezivati Zagreb i azijska odredišta.

Odgovori