Delta predstavila poseban dizajn bojanja “Team USA” na svom novom A350

Delta je u Airbusovoj tvornici u Toulouseu predstavila poseban dizajn bojanja svog novog zrakoplova Airbus A350. Delta je službeni prijevoznik američkih sportaša na Olimpijske igre koje će se održati ovog ljeta u Parizu. Zbog toga zrakoplov i nosi naziv “Team USA”.

Već osam godina Delta surađuje s olimpijskim i paraolimpijskim odborom Sjedinjenih Američkih Država, a postojeći ugovor traje do 2028., kad će se Olimpijske igre održati u Los Angelesu.

Ovo posebno dizajnirano bojanje je plod rada Alessandre Rabellino i Deltinog internog tima za dizajn. Boje koje prevladavaju u ovom posebnom dizajnu su crvena, bijela i plava, te je velikim slovima preko trupa zrakoplova napisano “Team USA”. Dizajn je ustvari nastao za Olimpijske igre u Pekingu 2022., no ovaj na A350 je malo modificiran s pojedinostima koje podsjećaju na Pariz.

Delta, kao službeni prijevoznik američkog tima, prevest će sve olimpijce do Pariza, dok će ih u idućem razdoblju prevoziti još i 2026. na zimske Olimpijske igre u Milano, te 2028. U Los Angeles.

 

Odgovori