Županijski Sud u Zagrebu privremeno zabranio štrajk u Croatia Airlinesu

[PRIOPĆENJE] – Nakon što je Croatia Airlines podnio tužbu na Županijskom sudu u Zagrebu u kojoj je osporio zakonitost najavljenog štrajka sindikata ORCA, koji je trebao početi sutra (srijeda 8. kolovoza), Županijski sud na današnjem je ročištu donio odluku o privremenoj mjeri zabrane štrajka, čime su stvoreni su preduvjeti obavljanje svih planiranih letova Croatia Airlinesa tijekom sutrašnjeg dana.  

U skladu s tim sutrašnji letovi Croatia Airlinesa na domaćim i međunarodnim linijama obavljat će se prema redovitom redu letenja, a riječ je o gotovo 100 letova za koje je predbilježeno 7600 putnika.

Uprava Croatia Airlinesa i sindikat ORCA nisu postigli dogovor oko otkazivanja najavljenog štrajka

Oglasio se i najbrojniji sindikat Croatia Airlinesa – SHSZUZ

Croatia Airlines: Štrajk će uzrokovati gubitke do 800.000 EUR po svakom danu štrajka

Ponovno najavljen štrajk u Croatia Airlinesu – priopćenje HSPP i ORCA

Sud danas nije donio odluku o zakonitosti štrajka i novo pravno ročište zakazano je za sutra u 10 sati, kada se očekuje krajnja odluka.  

Uprava Croatia Airlinesa još jednom poziva sindikat ORCA na pronalaženje obostrano prihvatljivog rješenja za potpisivanje novoga kolektivnog ugovora, očuvanje socijalnog mira i zaštitu prava svih radnika, i to u skladu s mogućnostima tvrtke i ciljem da se osiguraju financijska stabilnost i buduće planirane poslovne aktivnosti.

Foto © B.H./Avioradar

Odgovori