Turkish Airlines u Dubrovniku

 

 Prvi puta u povijesti u Zračnu Luku Dubrovnik, sletio je zrakoplov Turkish Airlinesa.

 Malo iza 10.00 sati u Zračnu luku Dubrovnik, sletio je Airbus A321-231, TK/THY439 iz Istanbula/IST, reg. TC-JRC, sa 120 putnika.

  U nazočnosti gradonačelnika Grada Dubrovnika g. Andra Vlahušića, župana Dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića kao izaslanika predsjednice RH i veleposlanika Republike Turske u Republici Hrvatskoj, g. Ahmeta Tute , direktor zračne luke Dubrovnik Roko Tolić sa suradnicima i predstavnicima TZ Dubrovnik, uz prigodni program dočekali su prvo slijetanje Turkish Airlinesa u DBV. Zrakoplovom su osim predstavnika Turkish Airlinesa, veleposlanika RH u Turskoj, u Dubrovnik stigli i brojni predstavnici medija iz Turske i svijeta.
Zrakoplov je prigodno dočekan vodenim topovima a prilikom izlaska gostiju upriličen je i svečani doček uz folklor.

 

 Iako je izostao sunčani dan priličan ovakvom događaju, “nema toliko gustih oblaka koji bi zasjenili sunce u našim srcima, prvog povijesnog slijetanja Turkish Airlinesa u Dubrovnik” započeo je svoj govor g. Tolić. “Iako ZL DBV surađuje već sa 50 kompanija, sada dolaskom Turkish Airlinesa  Dubrovnik dobija na novom značaju u povezivanju sa svijetom. U velikoj ogrlici destinacija (više od ijedne kompanije svijeta) Turkish je dodao još jedan biser, Dubrovnik”. Govor je završio izrazom koji se u Turskoj koristi kako bi se obilježio pečetak uspješne poslovne suradnje “Hayırlı Olsun”.

 

Prisutnima se obratio i Abdülkerim ÇAY, Direktor ljudskih resursa Turkish Airlinesa. Zahvalio se na srdačnoj dobrodošlici Zračnoj luci Dubrovnik kao i gradonačelniku i županu na gostoprimstvu u novoj destinaciji, “Biseru Jadrana”. Iako je Turkish prisutan u Hrvatskoj od 1998.g sa letovima za Zagreb (dva puta tjedno) povezivanje sa Dubrovnikom je, ne samo poslovni potez nego i dodatno povezivanje i jačanje suradnje Turske i Hrvatske. Kroz  mrežu Turkish Airlinesa, od postojećih 287 destinacija, Dubrovnik će biti povezan ne samo sa Turskom nego preko Istanbula i sa svim ostalim destinacijama Turkisha diljem svijeta. Kompanija koja danas zapošljava 47000 ljudi u 2015.g. je prevezla 61 milijun putnika. Ambiciozni i realni planovi kompanije su do 2023.g prevesti 120 milijuna putnika na oko 500 zrakoplova. “Zahvaljujem se ZL DBV na ukazanom povjerenju i uvjeren sam da će buduća suradnja biti uspješna sa punim letovima koji će unaprijediti povijesne i kulturne veze između Turske i Dubrovnika.”

 

 

 

Foto/Video : Avioradar 

 

Odgovori