Scoot preuzeo svoj prvi A320neo

 

Svoj prvi zrakoplov Airbus A320neo Scoot je preuzo početkom listopada 2018. godine. Sveukupno Scoot ima naručeno 39 zrakoplova A320neo, a novi zrakoplovi su dio programa obnove flote. Sadašnja flota Scoota se sastoji od 27 zrakoplova iz Airbus A320 obitelji. Novi Scootovi zrakoplovi Airbus A320neo će biti pogonjeni sa Pratt and Whitney motorima, dok će putnička kabina imati 186 sjedala. Zrakoplovi će letjeti na rutama diljem Azije.

Scoot je niskotarifni zračni prijevoznik sa sjedištem u Singapuru, a vlasnik im je Singapore Airlines.

Uz zrakoplove iz Airbus A320 serije, Scoot ima i flotu zrakoplova Boeing 787 (-8 i -9) koji povezuju njihovo čvorište u Singapuru sa udaljenim destinacijama ili destinacijama na kojima zrakoplovi iz Airbus A320 serije imaju premli kapacitet. 

U Europi Scoot leti u Atenu i Berlin (Tegel), dok za istu destinaciju ne leti Singapore Airlines, prepuštajući tako neke od svojih destinacija tvrtki kćeri. Vidjeti ćemo u budućnosti da li će otvoriti neku novu destinaciju u Europi ili preuzeti još koju postojeću na kojoj sada leti Singapore Airlines. 

Putnici koji putuju zrakoplovima Singapore Airlinesa i Scoota mogu sakupljati milje u istom programu nagrađivanja putnika (KrisFlyer).

Foto: © Airbus

 

Odgovori