Krenuli odlasci preko zgrade “C” ZL Dubrovnik

Danas je ZL Dubrovnik otvorila novu zgradu “C” za sve odlazne putnike u međunarodnom i domaćem prometu.

Tim činom ostvarili su uvjeti da se zatvori zgrada “A”, te započne sa prenamjenom te zgrade u sortirnicu prtljage. Putnici u dolaznom prometu i dalje dolaze kroz zgradu “B” kako je i predviđeno projektom rekonstrukcije ZLD.

 – ZL Dubrovnik – napredak projekta nadogradnje i proširenja 

Potrudili smo se saznati kako odlazak izgleda iz perspektive putnika:

-Prilikom ulaska u zgradu “C” putnici ulaze u veliki prostor prizemlja gdje ih dočekuju “check-in” pultevi te šalteri prijevoznika i informacija…

Po obavljenoj “check-in” proceduri i predaje prtljage, putnici idu kat više na sigurnosnu provjeru…

– Nakon provjere putnici u domaćem prometu idu još jedan kat iznad, prema izlazima gdje imaju “čekaonu” koja je zgodno podijeljena na dva dijela. Airside, sa pogledom prema stajanci…

…i “landside”, sa pogledom na parking…

…dok su izlazi za putnike u međunarodnom prometu na istom katu kao i sigurnosna provjera…

Potom putnici idu prema avio-mostovima…

…s tim da će putnici čiji zrakoplov nije spojen na avio-most morati kroz stubište u nosačima avio-mostova sići do stajanke gdje će se ukrcavati u autobuse.

Dočekali smo i zrakoplov Croatia Airlinesa, Airbus A320-214, reg.9A-CTK koji je po prvi put putnike na domaćem letu za Zagreb, primio preko avio-mostova. 

Zrakoplovom su upravljali kapetan Božidar Čorak i prvi časnik Igor Plesac kojima zahvaljujemo na gostoprimstvu.

 

Za kraj jedna mala zanimljivost. Naime, djelatnik ZL Dubrovnik zadužen za upravljanjem avio-mostom koji je danas, po prvi put spojio most na zrakoplov u domaćem odlasku je isti onaj koji je prvi put uopće spojio most na zrakoplov na DBV u svibnju 2016. godine. 

 

Foto: N.S. – Avioradar / DBV 06.02.2017

Odgovori