Japanska ANA proširila suradnju s Austrian Airlinesom

Japanski zračni prijevoznik ANA – All Nippon Airways (NH/ANA) u veljači iduće godine uvodi novu liniju Tokyo (zračna luka “Haneda”) – Beč.  Ova nova linija će biti u prometu svakodnevno od 17. veljače 2019. godine sa zrakoplovom tipa Boeing 787-9 Dreamliner (na slici). 

Istovremeno će doći do proširenja code-share suradnje s austrijskim nacionalnim zračnim prijevoznikom Austrian Airlines (OS/AUA). Oba zračna prijevoznika su članovi globalnog udruženja zračnih prijevoznika Star Alliance. U ovom proširenju code-share suradnje ANA će označiti svojim kodom i liniju Austrian Airlinesa iz Beča za Zagreb i natrag. To će omogućiti vezu iz Zagreba prema Tokyju i natrag, svaki dan osim nedjelje, sa kratkim čekanjem na presjedanju u Beču.  Na liniji Austrian Airlinesa iz Zagreba za Beč i natrag lete uglavnom zrakoplovi tipa Bombardier Q400.

Kodovi japanskog prijevoznika nisu potpuno novi u redu letenja Međunarodne zračne luke Zagreb. Naime japanski prijevoznik dosad je imao code-share suradnju s njemačkom Lufthansom (LH/DLH) i to s presjedanjem u Frankufrtu i Münchenu. Ova code-share suradnja s ponudom letova preko Frankfurta i Münchena ostaje i dalje u ponudi. 

Pročitajte još na Avioradaru:

All Nippon Airways B77W na LDDU

Japanska ANA u kolovozu ponovno u Dubrovniku

Japanska ANA proširila code-share suradnju s Lufthansom

Na današnji dan 26. rujna 2011. godine isporučen prvi Dreamliner

Foto © Mate Erceg (DBV/22.09.2018.)

Odgovori