Vježba izvanrednog događaja na Zračnoj luci Dubrovnik

Zračna luka Dubrovnik organizira i provodi cjelovitu vježbu izvanrednog događaja na aerodromu u skladu s obvezama prema regulativi i propisanim postupcima koju zračna luka provodi minimalno jednom u dvije godine.
 
Zračna luka Dubrovnik provodi vježbu u suradnji s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe, nacionalnim prijevoznikom Croatia Airlines, MUP – PAP Čilipi, Ravnateljstvom civilne zaštite, Zavodom za hitnu medicinu Dubrovačko – neretvanske županije, Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko – neretvanske županije, vatrogasnim snagama Dubrovačko – neretvanske županije (JVP i DVD-ovi), Hrvatskom agencijom za civilno zrakoplovstvo i ostalim dionicima zračne luke.
 
Vježba se održala kako slijedi:
– Vježba će započeti izvanrednim događajem u svezi otmice zrakoplova u letu, sa namjerom slijetanja u Zračnu luku Dubrovnik za 20-tak minuta. lnformaciju o otmici zrakoplova će pilot putem radiokomunikacije dati dežurnom kontroloru HKZP-a;
– 15 minuta nakon proglašenja izvanrednog događaja otmica zrakoplova pilot daje informaciju dežurnom kontroloru kako je isti otmičara onesposobio;
– 20 minuta nakon proglašenja izvanrednog događaja otmice zrakoplova, a prilikom slijetanja u Zračnu luku Dubrovnik dolazi do nekontroliranog kretanja zrakoplova što uzrokuje izlijetanje istog sa uzletnosletne staze pri čemu je dio zrakoplova zahvaćen plamenom.
 
 
Tijekom vježbe će se testirati i provjeriti svi postupci za slučaj izvanrednog događaja na aerodromu te rad i postupci svih služba zračne luke kao i ostalih dionika zračne luke. Ukupno će u vježbi sudjelovati više od 250 zaposlenika zračne luke i ostalih dionika. Po završetku vježbe će se analizirati svi postupci i tijek vježbe.
 
Svi uključeni u provedbu vježbe pridržavaju se propisanih uputa i mjera izdanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u svrhu prevencije moguće zaraze korona virusom.
 

Odgovori