Croatia Airlines: Nova ljetna baza u Splitu

Zbog povećanja odredišta u ljetnom redu letenja iz Splita, Croatia Airlines će u ljeto 2022. bazirati dva zrakoplova u Splitu.

Kako je Croatia Airlines potvrdio za AvioRadar, u splitskoj zračnoj luci će biti bazirana dva zrakoplova, jedan Airbus i jedan Dash 8-Q400. Bazirani zrakoplovi su, prema navodima Croatia Airlinesa, namijenjeni za pokrivanje jutarnjih polazaka iz Splita prema europskim i hrvatskim odredištima. 

Iako su i u dosadašnjim ljetnim redovima letenja iz Splita ujutro polijetali Airbus i Dash 8-Q400, oni nisu bili bazirani u splitskoj zračnoj luci već su dolazili večernjim linijama iz glavnog “huba” Croatia Airlinesa, ZL Franjo Tuđman.

Unatoč tome što će glavni hub Croatia Airlinesa, ZL Franjo Tuđman, ostati bez dva zrakoplova u ljetnom redu letenja, nacionalni zrakoplovni prijevoznik je za AvioRadar potvrdio kako CTN u ovom trenutku ne planira unajmljivati dodatne zrakoplove za potrebe ovogodišnjeg ljetnog reda letenja. Podsjetimo, u posljednjem redu letenja prije pandemije koronavirusa (ljeto 2019.), Croatia Airlines je uz svoju vlastitu flotu od 12 zrakoplova imala dva dodatna zrakoplova CRJ 1000, unajmljena u tzv. wet lease aranžmanu od španjolskog prijevoznika Air Nostrum. Tako je CTN u ljeto 2019. raspolagao flotom od ukupno 14 zrakoplova. Ove će godine nacionalni zračni prijevoznik raspolagati flotom od 12 zrakoplova, uzimajući u obzir kako je jedan A320 (9A-CTJ) napustio flotu, dok se početkom ljeta 2020. floti pridružio “novi” A319 (9A-CTN)

Odgovori