U Dubrovniku održana skupština Forum Interline Travel Managera

Croatia Airlines je od svojih početaka članica IATA-e, međunarodne udruge za zračni prijevoz, koja kao globalna trgovinska organizacija predstavlja, vodi i služi oko 270 zračnih prijevoznika, odnosno pokriva 94% ukupno ostvarenih redovitih letova u međunarodnom zračnom prometu.

Pod okriljem IATA-e djeluje i Forum Interline Travel Managera koji jednom godišnje održava svoju Skupštinu. Prema IATA pravilima, ona se svake druge godine mora održavati u njenom sjedištu u Genevi, a u godinama između predstavnici prijevoznika članova imaju slobodu izbora odredišta.

Na posljednjoj Skupštini u Genevi u ožujku 2017. godine, Croatia Airlines je kandidirala Dubrovnik za domaćina ovogodišnje te smo temeljito pripremljenom prezentacijom nastojali što bolje predstaviti biser hrvatskog juga u čemu smo i uspjeli, a to potvrđuje i rezultat glasovanja prema kojem je kandidatura Dubrovnika pobijedila drugog kandidata, Panamu, s dosad nezabilježenom većinom glasova (92% glasova u korist Dubrovnika).

 

Skupština se održala 18. i 19. travnja u hotelu Grand Villa Argentina, a nazočilo je 150 predstavnika vodećih svjetskih zračnih prijevoznika.

 

Za prijevoznika Croatia Airlines izuzetna je čast biti domaćinom takvog susreta pa smo s osobitim zadovoljstvom podnijeli najveći dopinos u organizaciji. Tako smo, a sa željom da se Dubrovnik doživi na najljepši mogući način, što uključuje i predstavljanje bogate kulturne i povijesne baštine, o ovom važnom događaju obavijestili i gradonačelnika Dubrovnika, gospodina Mata Frankovića, koji nam je s izrazitim zadovoljstvom pružio podršku u organizaciji te mu se ovim putem još jednom zahvaljujemo. Gospođa Jelka Tepšić, zamjenica gradonačelnika, svojim pozdravnim govorom obratila se skupu na koktelu dobrodošlice u atriju Palače Sponza u utorak, 17. travnja. Tom je prilikom klapa Kaše nazočne oduševila predstavljanjem davnog pjeva dubrovačkih gospara, a idućeg dana je na svečanoj večeri s ponosom predstavljen folklorni ansambl Linđo – promicatelj dubrovačih narodnih pjesama i plesova i jedan od turističkih brendova grada Dubrovnika.

Posebnu zahvalnost želimo iskazati grupaciji Adriatic Luxury Hotels s kojom imamo dugogodišnju izvrsnu suradnju. Na organizaciji ovog događaja počeli smo zajedno raditi još u listopadu 2016. godine kada smo počeli i s pripremama za kandidaturu.

Uvjerenja smo da je navedeni događaj bio od velike važnosti, kako za Croatia Airlines tako i za promidžbu i razvoj Dubrovnika i Republike Hrvatske u cjelini, koje ćemo rezultate u najvećoj mjeri tek osjetiti – rekli su u Croatia Airlinesu.

 

Odgovori