Stopostotna točnost polazaka Air Transatovih letova iz Zagreba

Kanadski prijevoznik Air Transat dodijelio je nagradu tvrtki HAVAS – Zemaljske usluge d.o.o. za postignuće 100 % točnosti u vremenu polijetanja zrakoplova Air Transata tijekom 2023. godine (100% On Time Performance). Air Transat leti na relaciji Toronto – Zagreb, a u 2023. godini obavljeno je 49 letova i prevezeno 26.473 putnika. Prema ljetnom redu letenja za 2024. godinu, Air Transat će letjeti ukupno 69 letova i očekuje se da će prevesti oko 37.000 putnika.

Nagradu je Mutlu Baskanu, predsjedniku uprave HAVAS – Zemaljske usluge d.o.o., uručio  Ian Bunch, regionalni menadžer Air Transata na prigodnoj svečanosti u putničkom terminalu zračne luke Franjo Tuđman. Ian Bunch je tom prigodom izjavio: “U ime Air Transata, želim vam zahvaliti na izvanrednim postignućima. Ova nagrada je naše priznanje vašoj profesionalnosti i predanosti poslu.”

“Počašćeni smo što je  gospodin Ian Bunch posjetio Zagreb kako bi uručio ovu nagradu. Ovo je postignuće naših predanih kolega. Uvijek težimo točnim polascima uz istovremeno pažljivo praćenje sigurnosti operacija. Nadamo se da ćemo isto postići i u 2024. godini.” rekao je  Mutlu Baskan, izvršni direktor tvrtke HAVAS – Zemaljske usluge d.o.o..

David Gabelica, član Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb, tom je prigodom izjavio: “Čestitamo kolegama iz tvrtke HAVAS – Zemaljske usluge d.o.o. na ovoj nagradi koja potvrđuje njihove izvanredne rezultate na letovima Air Transata u 2023. godini. Takva postignuća doprinose pozitivnom putničkom iskustvu, dobroj suradnji s aviokompanijama te dodatno unaprjeđuju kvalitetu usluga zračne luke Franjo Tuđman.”

Tvrtka HAVAS – Zemaljske usluge d.o.o. trenutačno je jedini pružatelj zemaljskih usluga na zračnoj luci Franjo Tuđman, a u 2022. godini ostvarila je ukupni prohod od 17.778.864,00 €, uz prikazanu dobit od 484.964,00 € i u prosjeku 502 zaposlena u spomenutoj godini. Do 2022. godine je usluge zemaljskih usluga na ZL Franjo Tuđman pružala tvrtka MZLZ – zemaljske usluge d.o.o. koja je kupljena od strane HAVAS-a u istoj godini.

Početkom 2024., Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo (CCAA) trebala je sukladno Direktivi Vijeća 96/67/EZ od 15. listopada 1996. o pristupu tržištu zemaljskih usluga u Zajednici, raspisati natječaj za drugog pružatelja zemaljskih usluga na zračnim lukama u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku. Spomenuta direktiva regulira tržište zemaljskih usluga na svim zračnim lukama, što zračnim prijevoznicima osigurava odabir pružatelja prema svojim potrebama.

Odgovori