Star Alliance proglašen najboljim svjetskim zrakoplovnim savezom

Star Alliance je na prestižnoj dodjeli Skytrax World Airline Awards ove godine ponovno osvojio titulu najboljeg svjetskog zrakoplovnog saveza. Novootvoreni putnički salon saveza u zračnoj luci Paris Charles de Gaulle također je osvojio titulu najboljeg putničkog salona zrakoplovnog saveza na svijetu u godini u kojoj je i otvoren. Izvršni direktor Star Alliancea Theo Panagiotoulias primio je nagrade na svečanosti održanoj u prestižnom Fairmont Windsor Parku u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Proslavljajući ovu priliku, Panagiotoulias je izjavio: “Počašćeni smo saznanjem da su milijuni korisnika glasovali i ponovno nas proglasili najboljima. To nije samo priznaje za trud koji ulažemo kako bismo korisnicima omogućili besprijekorna putovanja, već nas dodatno potiče težiti još boljem.”

Panagiotoulias je također čestitao tisućama zaposlenika članica zrakoplovnih kompanija diljem mreže Star Alliancea i nastavio: “Predanost i trud svakog zaposlenika Star Alliancea i njegovih članica zrakoplovnih kompanija tijekom obećavajuće 2023. godine, kulminirali su ovom nagradom. Ponosno prihvaćam ovu čast u njihovo ime i pohvaljujem ih za njihovu predanost. Potičem ih da ove i sljedećih godina teže još boljemu.”

Star Alliance, prvi i najveći svjetski zrakoplovni savez, predstavlja globalno prepoznat brend posvećen pružanju besprijekornog iskustva svim svojim korisnicima. Posvećen pružanju nesmetanog putovanja, Star Alliance i njegove članice zrakoplovne kompanije nude najširu mrežu letova na nebu, uz pogodnosti kao što su, primjerice, uzajamnost u programima lojalnosti, učinkovito praćenje prtljage, ekskluzivan pristup salonima i ubrzana sigurnosna provjera za zlatne članove.

Nagrade Skytrax World Airline Awards, poznate kao Oscari zrakoplovne industrije, slave svoju 25. godišnjicu s ugledom nepristranog međunarodnog sustava glasovanja korisnika. U 2024. godini, u anketi koja je trajala od rujna 2023. do ožujka 2024. godine, izbrojano je 21,42 milijuna vrijedećih glasova putnika iz više od stotinu zemalja. Anketa je bila dostupna na šest svjetskih jezika.

Edward Plaisted, izvršni direktor Skytraxa, izjavio je: “Čestitamo Star Allianceu na ovom nevjerojatnom dvostrukom postignuću na ovogodišnjoj dodjeli nagrada, odnosno na osvajanju nagrada za najbolji svjetski zrakoplovni savez i najbolji putnički salon zrakoplovnog saveza. Najnoviji salon Star Alliancea u Terminalu 1 zračne luke Paris Charles de Gaulle brzo se etablirao kao vodeći putnički salon i miljenik korisnika.”

Uz nagrade koje je osvojio savez, 16 članica Star Alliancea ove je godine dobilo 47 nagrada u pojedinačnim kategorijama, uključujući nagradu za najbolju svjetsku prvu klasu, nagradu za najbolju ugostiteljsku ponudu u poslovnoj klasi te nekoliko nagrada za najbolje regionalne zrakoplovne prijevoznike.

Odgovori