Prvi let Lufthansa City Airlinesa

Lufthansa City Airlines, najmlađi zračni prijevoznik u Lufthansa Grupi, započeo je s prometovanjem obavivši prvi let 26. lipnja 2024. Let VL2508 na liniji München – Birmingham poletio je u 09:10 ujutro po lokalnom vremenu, a na liniji je prometovao A320neo. Putnici se mogu veseliti provjerenom Lufthansinom korisničkom iskustvu i jednom od najmodernijih i najučinkovitijih zrakoplova za kratke i srednje letove.

“Lufthansa City Airlines predan je uspješnom pozicioniranju u europskom segmentu kratkih i srednjih linija iz Münchena i Frankfurta. Velika investicija u budućnost koja će ojačati Njemačku kao zrakoplovnu lokaciju i stvoriti brojna atraktivna radna mjesta”, rekao je Jens Fehlinger, direktor Direktor Lufthansa City Airlinesa.

Ponuđene linije već se od travnja mogu rezervirati putem poznatih prodajnih kanala Lufthansa Grupe pod brojevima letova s ​​novom oznakom zrakoplovne kompanije “VL”. Prvi će zrakoplovi u početku letjeti u Birmingham, Düsseldorf, Köln, Hannover i Bremen. Od 27. srpnja drugi zrakoplov, Airbus A319, letjet će za Bordeaux, Hamburg i Berlin. Uz planirano proširenje flote, Lufthansa City Airlines će svojoj mreži dodati daljnja odredišta u Europi i postupno je širiti.

Nakon prvih pet zrakoplova iz obitelji Airbus A320, flota će se u idućoj godini proširiti na još najmanje osam A320neo i A319. Isporuka naručenih 40 novih zrakoplova  tipa Airbus A220-300 započet će 2026. godine.

Odgovori