Qantasov A380 će letjeti na posebnom letu Melbourne – Sydney

Zbog predviđenih jakih oluja koje će pogoditi Sydney u poslijepodnevnim satima 23. 2. 2024., ograničen je broj dolazaka i odlazaka iz zračne luke Sydney. Time će biti pogođeni svi zračni prijevoznici, što će rezultirati s mnogim otkazivanjima ili kašnjenjima letova.

Qantas će zbog toga koristiti A380 na letu iz Melbournea prema Sydneyu kako bi osigurao putnicima prijevoz u što sličnijim vremenima kako je bilo planirano. A380 će prevesti 485 putnika, što je ekvivalent trima zrakoplovima Boeing 737 koji najčešće lete na toj ruti.

Putnici koji će biti prevezeni zrakoplovom A380 trebali su putovati s tri leta iza 16 sati, a oni vrlo vjerojatno ne idu na koncert Taylor Swift koji se održava 23. 2. 2024. u Sydneyu. Četvrti let će biti otkazan, a putnici će se prevesti ranijim letovima.

A380 je zbog tih događaja korišten kao pričuvni zrakoplov kako bi se osigurala stabilnost operacija. On se inače koristi na međunarodnim letovima prema, primjerice, Londonu ili Los Angelesu. Zbog ogromne potražnje za prijevozom prema Sydneyu, zbog spomenutog koncerta zrakoplov je uveden kao pričuva.

Let QF7168 ima planirano polijetanje iz Melbournea u 17 sati s predviđenim slijetanjem u Sydney u 18:40.

Ako ima slobodnih mjesta na ranijim letovima, putnici se mogu premjestiti na njih.

Odgovori