Lynx Air prekida operacije 26. 2. 2024.

Kanadski niskotarifni prijevoznik Lynx Air prekinut će sve operacije u ponedjeljak u 26. 2. 2024. u 00:01.

Izjava Lynx Aira povodom gašenja operacija: “U zadnje dvije godine veliki trud je uložen u rast i širenje Lynx Aira, pritom pružajući Kanađanima niske cijene putovanja. Povećani financijski pritisci s pridruženom inflacijom, cijene goriva, tečajne razlike, vrijednost kapitala i tenzije među konkurencijom, bile su prevelike prepreke našoj organizaciji. Teška srca napuštamo letenje. Nadamo se kako će u našoj odsutnosti naša vizija i dalje nadahnjivati Kanađane za nova putovanja.

Naši putnici su bili jedna od najvećih svrha pokretanja Lynx Aira. Nudeći niske cijene karata, željeli smo nadahnuti Kanađane letjeli više i provesti što više vremena u društvu svojih najmilijih. Zahvaljujemo vam na podršci tijekom našeg putovanja. Zahvalni smo na lojalnosti naših putnika koji su cijenili naš niskotarifni model. Znamo da je ova odluka šokirala mnoge, no naš je cilj provesti gašenje tvrtke što je moguće bezbolnije, kako putnicima, tako i nama. Bila je privilegija služiti vam.”

Lynx Air u floti ima devet zrakoplova Boeing 737-8 kapaciteta 189 sjedala. Glavna čvorišta su mu u zračnim lukama Toronto i Calgary.

Odgovori