Prvi dolazak Korean Aira na redovnoj liniji Seoul Incheon – Zagreb

Tradicionalnim vodenim pozdravom u Zračnoj luci Franjo Tuđman obilježen je dolazak nove redovne direktne linije Korean Aira između Seoula i Zagreba. Iako je Korean Air prisutan u Zagrebu već dugi niz godina, svi letovi do sada su odrađivani kao charter letovi, dok je novootvorena linija redovna. Prvi let KE919 odrađen je s zrakoplovom Airbus A330-200, registarskih oznaka HL8276.

Letovi prema Seoulu iz Zagreba i obratno će letjeti direktno do kraja ljetnog reda letenja, dok će se tijekom zime linija biti izmjenjena, te će zrakoplovi Korean Aira letjeti na liniji Seoul – Zagreb – Zurich – Seoul.

Inauguracijskoj svečanosti prisustvovali su Jacques Feron, predsjednik uprave Međunarodne zračne luke Zagreb, Njegova ekselencija Park Won-sup veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj i Njegova ekselencija Damir Kušen novoimenovani veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Koreji, Olivera Šarić, pomoćnica ministra u Ministarstvu turizma RH, Martina Bienenfeld, direktorica TZ Grada Zagreba te ostali gosti. Svi složni u ocjeni da ova linija dolazi u pravo vrijeme – vrijeme značajnog turističkog rasta u Zagrebu i značajnog povećanja broja posjetitelja iz Južne Koreje.

U nastavku donosimo red letenja na novoj liniji, video tradicionalnog vodenog pozdrava i galeriju fotografija s svečanosti otvaranja nove linije.

Od početka iduće godine najavljeni su na ovoj liniji novi zrakoplovi Boeing 787-9 Dreamliner, koje smo na Avioradaru najavili u članku:

Novi Boeing 787-9 Dreamliner redovito za Zagreb

Foto galerija:

[widgetkit id=”82″ name=”Korean Air”]

Foto & Video © AVIORADAR Bruno Habus & Karlo Mudri (ZAG/01.09.2018.) 

Odgovori