Croatia Airlines postao službeni avioprijevoznik HNS-a

Na Avioradaru prenosimo priopćenje za javnost Croatia Airlinesa i Hrvatskog nogometnog saveza.

“Danas je u Zagrebu potpisan ugovor o poslovnoj suradnji Croatia Airlinesa i Hrvatskoga nogometnog saveza, kojim je hrvatski nacionalni prijevoznik postao službeni avioprijevoznik HNS-a u sljedeće dvije godine. Ugovor vrijedi od 1. rujna ove godine, a potpisali su ga Davor Šuker, predsjednik Hrvatskoga nogometnog saveza i Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa.

Veliko mi je zadovoljstvo što će hrvatska reprezentacija od sada putovati s Croatia Airlinesom. Smatram prirodnim da na ovakav način surađuju nacionalna reprezentacija i nacionalni zračni prijevoznik te vjerujem da je ovo početak vrlo uspješnog i, nadam se, dugog partnerstva. Na neki način, ovu suradnju počeli smo nezaboravnim letom iz Moskve do Zagreba nakon finala Svjetskog prvenstva te se nadam da ćemo još puno velikih pobjeda slaviti u zrakoplovima Croatia Airlinesa. Obje organizacije predane su izvrsnosti i promociji Hrvatske te me raduje što smo pronašli model suradnje na obostrano zadovoljstvo – rekao je Davor Šuker, predsjednik Hrvatskoga nogometnog saveza.

Croatia Airlines dugo godina prati naše Vatrene. I one slavne 1998., i ove godine kada su naši nogometaši ostvarili najveći uspjeh u povijesti hrvatskog nogometa, imali smo čast zrakoplovima Croatia Airlinesa vratiti u domovinu naše heroje. Današnje potpisivanje ugovora o poslovnoj suradnji potvrda je povezanosti hrvatskoga nacionalnog prijevoznika i hrvatske nogometne reprezentacije. Iznimno smo ponosni što ćemo na nadolazećim europskim i svjetskim nogometnim natjecanjima biti podrška našoj nacionalnoj vrsti te partner u promociji Hrvatske u svijetu – izjavio je Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa.

Podsjetimo, hrvatska nogometna reprezentacija nakon osvajanja srebrne medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji vratila se u Hrvatsku 16. srpnja ove godine svečanim letom Croatia Airlinesa na liniji Moskva – Zagreb. U povodu veličanstvenog uspjeha hrvatske A-selekcije Croatia Airlines tada je posebno brendirao zrakoplov Airbus 319 s natpisom Bravo Vatreni! i fotografijom nogometne lopte.

Tradicija prijevoza hrvatske nogometne reprezentacije s velikih natjecanja počela je prije dvadeset godina, u  srpnju 1998. godine, kada se izabrana nogometna vrsta u domovinu vratila zrakoplovom Croatia Airlinesa s brončanim odličjem osvojenim na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj. ” – Navode Croatia Airlines i HNS u priopćenju za javnost.

Foto © Avioradar, Croatia Airlines

Odgovori