PREDSTAVLJAMO: Bosanskohercegovački Icar Air u Zagrebu

Icar Air (RAC) je bosanskohercegovački zrakoplovni prijevoznik koji od poljeća ove godine redovito dolazi u Zagreb. Naime, Icar Air leti s pošiljkama za DHL iz Sarajeva za Zagreb svaki radni dan s oznakama leta RAC9001/RAC9002. Prije je letio iz Sarajeva za Anconu gdje se vezao na DHL-ove letove, ali početkom razvijanja pandemije u Italiji, linija je preusmjerena na DHL-ove letove iz Zagreba. 

Zrakoplovna tvrtka osnovana je u travnju 2000. godine sa sjedištem u Tuzli, ali operativna baza je u Sarajevu. Ima u floti jedan zrakoplov tipa Let L-410UVP-E8A Turbolet s registarskom oznakom E7-MEL. Proizveden je 1990. godine. Pored ovog zrakoplova povremeno za Icar Air leti i drugi Let L-410UVP-E8D u najmu od čekog zrakoplovnog prijevoznika Silver Air (SLD), s registarskom oznakom OK-WDC. Silver Air je isti prijevoznik koji leti na ljetnim sezonskim letovima za Lošinj

U razdoblju od 2009. do 2010. godine Icar Air je probao naći svoje mjesto i u putničkom charter prometu s jednim zrakoplovom Boeing 737-300 koji je nosio registraciju E7-BBA. 

Odgovori