Porter Airlines preuzeo svoje prve Embraere E195-E2

 

Prva dva od 50 naručenih zrakoplova Embarer E195-E2 stigla su u flotu kanadskog zračnog prijevoznika Porter Airlines. S tim će zrakoplovom Porter putnicima ponuditi novu razinu usluge. Prijevoznik je do sada koristio zrakoplove De Havilland Canada Dash 8 Q400, no sada će u floti imati i mlazne zrakoplove.

Oko Nove godine Porter će preuzeti dodatna tri zrakoplova Embraer E195-E2.

Michael Deluce, direktor Portera, rekao je: „S isporukom ovih zrakoplova započinje nova era u Porteru. E195-E2 će nam omogućiti letove do zapadne obale kontinenta, puno dalje od naših dosadašnjih odredišta samo na istočnoj strani, a pritom će se putnicima predstaviti poboljšana razina usluge. Prvi letovi u Kanadi započet će u veljači 2023.”

Porter je ujedno i lauch customer za zrakoplov Embarer E195-E2 u Sjevernoj Americi, a s tim će zrakoplovom otvoriti rute prema Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku i Karibima. Prve rute će biti pokrenute iz zračne luke Toronto Pearsom International, a nakon toga iz Halifaxa, Montreala i Ottawe.

Porter će putničku kabinu svojih Embraera konfigurirati u jednom razredu sa 132 sjedala, u 2-2 rasporedu. Razmak između sjedala će iznositi 30, 34 i 36 inča.

Odgovori