Peti dolazak SF Airlinesa sa zrakoplovom Boeing 747F

U četvrtak, 23. travnja 2020. godine, nešto prije 10 sati, na zagrebačku zračnu luku doletio je, kako smo najavili, zrakoplov Boeing 747-400F “Jumbo Jet” kineskog zrakoplovnog prijevoznika SF Arlines (O3/CSS). Riječ je o izravnom letu Shanghai (zračna luka “Pu Dong”) – Zagreb, kojim je uspostavljen zračni most između Kine i Hrvatske radi dopreme zaštitne opreme potrebne u suzbijanju epidemije koronavirusa. 

Kako doznajemo iz Vlade RH, dopremljene  su veće količine opreme koja je komercijalno nabavljena od tvrtki MEHECO i Sinopharm te donacije kineskih gradova i pokrajina hrvatskim gradovima i županijama: grada Yangzhoua Korčuli i Dubrovniku, grada Dongtaija Opatiji i pokrajine Jiangxi Zadarskoj županiji.

Grad Yangzhou je inače i grad prijatelj s Korčulom, a iz njega su i policajci koji su prošle godine tijekom ljetne sezone, u sklopu projekta “Sigurna turistička sezona”, bili u zajedničkim ophodnjama s hrvatskim policajcima na Plitvičkim jezerima, u Dubrovniku, Zadru i Zagrebu kao omiljenim odredištima kineskih turista.
 
Letom je dopremljena i donacija bolnicama u Slavonskom Brodu i Zagrebu koju su prikupili studenti Pekinškog sveučilišta stranih studija na kojem već preko deset godina postoji i dodiplomski studij hrvatskog jezika.
 
Na letu je bilo 57 tona medicinske opreme.  

Foto galerija:

[widgetkit id=”144″ name=”SF_Airlines_B744F_23apr20″]

Foto © Avioradar – Ljiljana Medved & Marko Kovačićek (ZAG/23.04.2020.)

Pročitajte još:

Odgovori