Otkazani svi letovi iz Rusije prema Hrvatskoj do daljnjeg

U nedjelju, 27. veljače, Europska Unija objavila je zabranu ulaska u zračni prostor svih članica Europske Unije svim zrakoplovima upravljanim ruskim tvrtkama i ruskim privatnim osobama. Nedjeljni letovi prema Zagrebu obavljeni su uz poteškoće, više o tome u člancima o prethodnim događajima:

Zrakoplov Rossiye iz Zagreba ne može nazad u Sankt Petersburg

Nekoliko europskih zemalja zatvara zračni prostor za ruske zrakoplove

U ponedjeljak, 28. veljače, bila su u planu dva leta iz Moskve za Zagreb i to ruskih zrakoplovnih prijevoznika Aeroflot (SU/AFL) i Nordwind Airlines (N4/NWS). Oba leta su otkazana (na slici). Do daljnjeg su otkazani i svi ostali letovi. U ožujku je prema Hrvatskoj, pored dvije spomenute linije, bila u planu i treća linija za Zagreb i to iz Sankt Petersburga s prvim sljedećim letom u petak. Bila je u suradnji ruskih zrakoplovnih prijevoznika Aeroflota (SU/AFL) i Rossiye (FV/SDM). Druge linije iz Rusije prema Hrvatskoj nisu bile u planu u ožujku.

Pored zemalja članica Europske Unije, svoje nebo za ruske zrakoplove zatvorili su i Velika Britanija, Kanada, Norveška, Island, Grenland, Albanija i Moldavija. Prema tome, sve linije ruskih prijevoznika prema Europi otkazane su, pa čak i za zemlje koje nisu uvele ovu zabranu. Posljedično su ukinuti i letovi ruskih prijevoznika za Srbiju jer sve zemlje u okolici imaju zatvorene zračne prostore pa do nje ruski zrakoplovi ne mogu doći. 

 

Odgovori