Obnavlja se putnički promet na Braču s novom charter linijom

U subotu, 27. lipnja, obnovit će se putnički promet na bračkoj zračnoj luci. Prvi putnički zrakoplov bit će Bombardier Q400 (na slici) hrvatskog nacionalnog prijevoznika Croatia Airlinesa (OU/CTN), člana globalne udruge zrakoplovnih prijevoznika Star Alliance, koji ujedno dolazi prvi put iz novog charter odredišta za Croatia Airlines. 

Naime, Croatia Airlines prvi put će letjeti na charter linijama iz austrijskog Linza. Obzirom da trenutačno nema putnika za povratak s Brača u Austriju, zrakoplov će odletjeti prazan iz Zagreba za Linz, te s prvim putnicima iz Linza preko Graza će doletjeti na Brač. Iz tog razloga u ponudi je samo jedan pravac redovite linije s Brača za Zagreb. Charter linija Brač – Linz – Graz – Brač će biti dalje u prometu jednom tjedno subotom, od 4. srpnja.  Od utorka 30. lipnja,i linija Zagreb – Brač će biti u prometu redovito, dva puta tjedno, utorkom i subotom, kao i prošle godine. 

Croatia Airlines prošle godine letjela je samo na charter liniji iz Graza za Brač. Linz ipak nije prvi put povezan s Bračom, naime na charter linijama iz Beča, Innsbrucka i Linza prošle godine letio je češki nacionalni zrakoplovni prijevoznik ČSA Czech Airlines (OK/CSA) zrakoplovom tipa ATR-72, ali ovih charter letova trenutačno nema u ponudi. Sve navedene charter linije iz Austrije za Brač organizira austrijska turistička agencija Gruber Reisen

Zanimljivo je da i za zračnu luku u Linzu će ovaj let za Brač u subotu, 27. lipnja, biti prvi putnički let od prekida prometa u ožujku.

 

Odgovori