Njemački Condor uvodi četiri nove linije za Hrvatsku

Condor se vraća u Rijeku, dolazi u Zadar i uvodi dvije nove linije za Split

Njemački zrakoplovni prijevoznik Condor (DE/CFG) u vlasništvu turističke grupacije Thomas Cook u svom ljetnom redu letenja za 2018. godinu najavljuje značajno povećanje svojih operacija prema Hrvatskoj. Ukupno četiri nove linije prema Hrvatskoj znače za Zračnu luku Rijeka povratak na liniju iz Frankfurta, za Zračnu luku Zadar znači novog prijevoznika, koji otvara svoju prvu liniju za Zadar, te dvije nove linije za Zračnu luku Split, koje će povezati Split sa Düsseldorfom i Hannoverom pored već postojeće linije za Frankfurt. Jedino na Zračnoj luci Dubrovnik ostaju iste operacije kao i ove godine jednom tjedno svake subote linija Dubrovnik – Frankfurt sa zrakoplovom tipa Boeing 737-300 unajmljenog od latvijskog prijevoznika Air Baltic (BT/BTI).

Potpuno novi dolazak Condora u Zadar znači novu liniju Zadar – Frankfurt jednom tjedno svake subote od 28. travnja do 27. listopada 2018. godine. Za Rijeku je značajan povratak Condora i linije Rijeka – Frankfurt koja će biti u prometu dva puta tjedno, svakog četvrtka i nedjelje od 29. travnja do 21. listopada 2018. godine, što je ujedno i povećanje prometa na ovoj ruti, jer prije dvije godine Condor je letio iz Rijeke za Frankfurt jednom tjedno, svake subote. 

U slučaju Zračne luke Split prvi put se otvaraju linije iz Splita za druga mjesta pored Frankfurta. Linija Split – Frankfurt ostaje sa istim operacijama kao i ove godine dva puta tjedno svakog petka i nedjelje. Nova linija Split – Düsseldorf će biti u prometu jednom tjedno svake nedjelje od 29. travnja do 21. listopada 2018. godine. Istovremeno druga nova linija Split – Hannover će biti takodjer u prometu jednom tjedno svake nedjelje u istom razdoblju kao i linija za Düsseldorf.

Na svim najavljenim novim linijama za Hrvatsku će letjeti zrakoplovi tipa Airbus A320 (na slici i videu). 

 

Foto i video: Eddy Meštrović (SPU/2014)

Odgovori