Volotea uvodi nove linije iz Dubrovnika i Splita za Bergamo

Španjolska Volotea će povezati Dubrovnik i Split sa Milanom / Bergamom

Španjolski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik Volotea (V7/VOE) u svom ljetnom redu letenja za 2018 godinu najavio je još dvije nove linije, koje će povezati Hrvatsku sa Italijom. Nove linije će povezati Dubrovnik i Split sa Milanom (zračnom lukom u Bergamu). Već ranije su najavljene dvije nove linije iz Pule za Nantes i iz Splita za Paletmo o čemu smo na Avioradaru već obavijestili.

Volotea dolazi u Pulu i uvodi novu liniju Split – Palermo

Nova linija Dubrovnik – Milano / Bergamo će početi sa operacijama od 28. svibnja 2018. godine sa dva leta tjedno, u početku ponedjeljkom i srijedom, kasnije ponedjeljkom i četvrtkom. Druga nova linija Split – Milano / Bergamo počinje s prometom 3 dana ranije od 25. svibnja 2018. godine takodjer sa dva leta tjedno svakog utorka i petka. Na obje linije su najavljeni zrakoplovi tipa Boeing 717-200 (na slici i videu) iz Voloteine baze u Veneciji. 

Ovo su povijesno prve redovne linije za Hrvatsku iz Zračne luke Orio al Serio u Bergamu (BGY/LIME). Do sada su u Hrvatsku iz Bergama dolazili samo povremeni neredovni charteri. Zahvaljujući bilizini ove zračne luke od samo 45 km od centra Milana, ova zračna luka u redovima letenja se navodi kao zajednička zračna luka gradova Milana i Bergama. Prošle godine kroz ovu zračnu luku prošlo je preko 11 milijuna putnika. Volotea s ovim linijama za Hrvatsku zapravo otvara prve operacije sa ove zračne luke. 

Foto i video: Eddy Meštrović (SPU/2013)

Odgovori