Lufthansa pojačava operacije za Hrvatsku na ljeto 2018. godine

Nakon što je njemački nacionalni zračni prijevoznik Lufthansa (LH/DLH), član globalnog udruženja zračnih prijevoznika Star Alliance, ranije najavio novu liniju iz Frankfurta za Zadar, dolazi nova vijest o pojačanju postojećih linija. 

Njemačka Lufthansa uvodi novu liniju Zadar – Frankfurt

Dvije linije iz Frankfurta za Dubrovnik i Split u srcu sezone pojačat će se na svakodnevnu frekvenciju. Linija Dubrovnik – Frankfurt, uz dosadašnjih 5 letova tjedno i to utorkom, srijedom, četvrtkom, subotom i nedjeljom, dobit će letove i preostalim danima, ponedjeljkom i petkom. Linija Split – Frankfurt, a uz 5 letova tjedno, ponedjeljkom, srijedom, petkom, subotom i nedjeljom, dobit će nove letove utorkom i četvrtkom. Pojačanje se odnosi samo na razdoblje u srcu sezone: od 30. srpnja do 23. kolovoza 2018. godine. Zrakoplove tipa Airbus A320 i Airbus A321 subotom iz Frankfurta za Split na novim operacijama dopunit će manji zrakoplovi tipa Airbus A319 (na slici).

Pojačanje na liniji iz Frankfurta i Münchena za Pulu najavili smo na Avioradaru ranije:   

Lufthansa pojačava svoje operacije u Puli 

Tri linije iz Münchena za Dubrovnik, Split i Zadar dobiti će po jedan let tjedno više u odnosu na prošlu godinu. Na svakodnevnoj liniji Dubrovnik – München uvodi se dodatni, osmi let tjedno svake nedjelje u jutarnjim satima. Isto kao i na liniji za Dubrovnik, također i na svakodnevnoj liniji Split – München uvodi se dodatni, osmi let tjedno svake subote u jutarnjim satima. Na navedenim dvjema linijama letjet će zrakoplovi tipa Airbus A319 i Airbus A320.

Linija Zadar – München, uz 2 leta tjedno vikendom, dobit će i treći let tjedno i to svake srijede. Srijedom i subotom letjet će zrakoplovi tipa Canadair CRJ-900 iz flote regionalne tvrtke kćeri Lufthansa CityLine (CL/DLH), dok će nedjeljom dolaziti zrakoplov tipa Embraer ERJ-195 talijanskog regionalnog prijevoznika Air Dolomiti (EN/DLA). Sva tri pojačanja počinju s prometom u svibnju 2018. godine.  

Linije Lufthanse iz Münchena i Frankfurta za Zagreb ostaju u prometu isto kao i prošle godine, bez izmjena. Na svim linijama između Njemačke i Hrvatske Lufthansa ima code-share suradnju s Croatia Airlinesom (OU/CTN), partnerom iz Star Alliance, te nudi sve letove Croatia Airlinesa prema Njemačkoj pod svojim kodovima.

 

Foto: Avioradar J.K. (SPU/04.08.2012)

Odgovori