Croatia Airlines širi mrežu odredišta treću godinu zaredom

Croatia Airlines, hrvatski nacionalni avioprijevoznik i član udruge Star Alliance, i ove turističke sezone širi mrežu europskih odredišta, što će putnicima omogućiti još kvalitetniji izbor i organizaciju putovanja.

Prvi put u povijesti tvrtke uvode se redoviti međunarodni letovi Zagreb – Dublin, koji će se od 3. svibnja do 25. listopada 2017.g. obavljati dvaput na tjedan, četvrtkom i nedjeljom. Povratne zrakoplovne karte za letove na ovoj liniji od danas su dostupne za kupnju na internetskim stranicama tvrtke i to promotivnoj cijeni već od 189 eura, odnosno već od 219 eura za povezana putovanja iz Splita, Dubrovnika, Zadra i Pule (preko Zagreba) u Dublin.

 

Novost je i sezonska linija Dubrovnik – München na kojoj će se letjeti od 30. travnja pet puta na tjedan – ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom. Povratne zrakoplovne karte za letove na ovoj liniji dostupne su po cijeni već od 129 eura za kupnju preko internetskih stranica www.croatiaairlines.hr

Croatia Airlines uvodi novu liniju iz Dubrovnika za ljeto 2018.

Među novostima je i linija Split – Kopenhagen na kojoj će zrakoplovi Croatia Airlinesa letjeti subotom, od 5. svibnja do 20. listopada ove godine.

Croatia Airlines uvodi novu liniju iz Splita za Kopenhagen

Osim novih linija, u ovogodišnjem ljetnom redu letenja povećava se i broj tjednih letova na pojedinim linijama. Tako se od 4. svibnja uvode četiri dodatna poslijepodnevna leta na liniji Zagreb – Skoplje, što je dodatna pogodnost transfernim putnicima koji iz europskih prometnih čvorišta (Amsterdama, Bruxellesa, Kopenhagena, Frankfurta i drugih) preko Zagreba putuju u Skoplje.

Više tjednih letova obavljat će se i na liniji Zagreb – Dubrovnik – Rim na kojoj će se, osim dosadašnjih letova subotom i nedjeljom, u početku svibnja uvesti i dodatni let srijedom.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa i dalje će letjeti u svih osam europskih odredišta, odnosno na svim sezonskim linijama koje su uvedene tijekom 2016. i 2017. godine – iz Zagreba u Stockholm, Oslo, Helsinki, Bukurešt, Lisabon, Milano, Prag i Sankt Peterburg. Pritom se broj tjednih letova u Sankt Peterburg, uz letove četvrtkom i nedjeljom, povećava za dodatni let utorkom.

Croatia Airlines pojačat će četiri linije iz Zagreba za ljeto 2018.

Tijekom ovogodišnjega ljetnog reda letenja ponovno se uvode i sezonski letovi u mnoga atraktivna europska odredišta, kao što su Atena, Barcelona, Lisabon, Venecija i druga, a istodobno se povećava i nalet u domaćem redovitom prometu.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa ove će sezone u redovitom putničkom prometu izravno letjeti u 39 odredišta u 23 europske države, a pritom će glavni grad Zagreb povezivati s pet hrvatskih zračnih luka.

 

Zbog širenja mreže odredišta i povećanja broja letova kompanija će za nadolazeću turističku sezonu, kao i lani, unajmiti dva zrakoplova CRJ1000 sa 100 sjedala tvrtke Air Nostrum, čime će se upotpuniti postojeća flota od šest zrakoplova Airbus (četiri A319 i dva A320) te šest zrakoplova Dash 8-Q400.

Podsjećamo, hrvatski nacionalni avioprijevoznik u 2017. godini prevezao je rekordnih 2,124.528 putnika, odnosno 10 posto više nego godinu prije, a nastavak pozitivnog trenda putničkog prometa očekuje se i ove godine. – stoji u priopćenju nacionalnog prijevoznika. 

Foto: VK ©  Avioradar

Odgovori