Norwegian se širi i na Argentinu

Niskotarifni zračni prijevoznik Norwegian Air Argentina (NAA) od argentinske državne uprave dobio je Air Services Operator Certificate (AOC). Tim se dokumentom prepoznaje tvrtku kao komercijalnog zračnog prijevoznika i certificira ga u odgovarnosti sa svim sigurnosnim i kvalitativnim standardima za aeronautičke operacije prema zakonima države Argentine.

Bjørn Kjos, direktor Norwegiana, rekao je: “Počašćeni smo dobivanjem autorizacije od argentinske državne uprave i zahvaljujemo se ministru prometa, Guilermo Dietrichu, i njegovom timu na vjeri u Norwegian. Ovo je velika vijest koja pokazuje kako smo sve bliže početku operacija u Argentini sa svojim sigurnim, efikasnim i srdačnim servisom.”

Ole Christian Melhus, direktor Norwegian Air Argentine, rekao je: “Dobili smo AOC s velikim entuzijazmom i čašću. Veliki je to korak prema našem putovanju u Argentini. Također, zahvaljujemo se na predanosti i profesionalnosti direktoru nacionalne organizacije civilnog zrakoplovstva, Tomáus Insaustiju, te njegovom timu. Sada ćemo svoj fokus prebaciti na početak ponude naših sigurnih i povoljnih letova milijunima putnika kao i kreiranju novih poslova te poticanju lokalne ekonomije.“

Norwegian Air Argentina je argentinski zračni prijevoznik koji je osnovan u ožujku 2017. godine. U prosincu 2017.  argentinska je državna uprava odobrila Norwegian Air Argentini 152 rute, među njima za 72 domaća i 80 međunarodnih odredišta. Prijevoznik je dobio svoj prvi zrakoplov Boeing 737-800 15. siječnja 2018. s likom Astora Piazzolla, poznatog argentinskog skladatelja i aranžera, naslikanog na repu zrakoplova.

Foto: J.K.- Avioradar

Odgovori