Joon – Air France pokrenuo novu aviokompaniju

 

Joon nije nova niskotarifna aviokompanija, već prema  predstavljanju, to je aviokompanija koja cilja na privlačenje mladih putnika koji žele letjeti na popularne turističke destinacije. U Europi su to destinacije poput Rima, Barcelone ili Porta, dok će od dalekih destinacija to biti Cape Town ili Sejšeli. Air France pokretanjem nove aviokompanije želi proširiti ponudu koju nudi sa ostalim aviokompanijama u svojem vlasništvu. Joon će letjeti sa aerodroma Pariz – Charles de Gaulle.

Od 1.12.2017. Joon leti na prve četiri destinacije u Europi, a to su Barcelona, Berlin, Lisbon i Porto. Na te destinacije će se letjeti:

Barcelona: 51x tjedno

Berlin: 37x tjedno

Lisbon: 28x tjedno

Porto: 3x tjedno

 

Od 25.3.2018. će se pokrenuti letovi prema novim destinacijama, te će se prema njima letjeti u ovim frekvencijama:

Istanbul: 7x tjedno

Naples: 14x tjedno

Oslo: 18x tjedno

Rome: 49x tjedno

 

Na proljeće 2018. se pokreću i nove longhaul destinacije:

Cairo: 7x tjedno od 25.3.2018.

Cape Town: 3x tjedno od 1.4.2018.

Teheran: 3x tjedno od 2.4.2018.

 

Karta destinacija na koje će letjeti Joon

 

Cijena za letove unutar Europe kreću se od 39 EUR za jednosmjerno putovanje, ne uključujući predanu prtljagu. Za longhaul letove, cijene će kretati od 149 EUR (Cairo i Teheran), te od 279 EUR (Cape Town).

Ručna prtljaga je besplatna te može biti ovih dimenzija: 55x35x25 cm, težina u Economy Class ne smije prelaziti 12kg, dok u Business Class može težiti do 18kg. Uz taj veći komad ručne prtljage možete imati i manji komad ručne prtljage poput torbe za laptop, manjeg ruksaka ili sl.

Putnici u Business Class mogu ponijeti besplatno jedan komad predane prtljage, dok putnici u Economy mogu odabrati između dva tipa karti, kartu sa besplatnom predanom prtljagom, te karta bez predane prtljage. Težina predane prtljage u obje klase iznosi maksimalnih 23 kg.

U Business Class na Europskim rutama će se nuditi besplatan obrok, grickalice i piće, dok će se u Economy nuditi besplatno piće, a hrana će se morati doplatiti. Na longhaul letovima putnici u Premium Economy i u Economy Class će dobiti besplatan obrok, odnosno dva, ovisno o duljini leta.

Putnici u zrakoplovima će imati besplatan pristup YouJoon sustavu za zabavu tokom leta sa mogućnošću pregledavanja sadržaja na svojim pametnim telefonima, tabletima ili laptopima. Prije leta je potrebno skinuti aplikaciju YouJoon na svoje uređaje, te se u zrakoplovu spojiti na Joon WiFi. Na longhaul letovima putnici će imati pristup susatvu za zabavu koji je ugrađen u sjedala zrakoplova. Na letovima unutar Europe svako sjedalo će imati priključak preko kojeg će putnici moći puniti svoje uređaje.

Flota će se sastojati od zrakoplova Airbus A320 koji će primati 174 putnika u dvije klase (Business i Economy), Airbus A321 će primati 212 putnika također u dvije klase, dok će na longhaulu letjeti Airbus A340 sa tri klase (Business, Premium Economy i Economy). Airbus A340 će stići iz flote Air Francea, te će imati obnovljenu unutrašnjost. U budućnosti se očekuje da će se floti pridružiti i zrakoplov Airbus A350. Do 2020. godine aviokompanija planira imati u svojoj floti 18 zrakoplova Airbus A320/A321, te 10 zrakoplova Airbus A340/A350.

Zrakoplovi će biti u ovakvom bojanju

Letenjem sa Joonom skupljaju se milje u Flying Blue nagradnom programu, sakupljene milje možete zamijeniti za let sa Joonom. Uz sakupljanje milja, ukoliko imate Gold ili Platinum status na Flying Blue nagradnom programu možete koristiti i čekaonice Air Francea za Business Class putnike.

Prilikom leta sa Joonom, pogledajte što kabinsko osoblje ima na nogama, jer su sastavni dio odore bijele tenisice.

Foto: Joon/Air France

Odgovori