Nizozemski KLM pojačava liniju između Splita i Amsterdama

KLM Royal Dutch Airlines pojačava liniju Split – Amsterdam na 10 letova tjedno

Nizozemski nacionalni prijevoznik KLM Royal Dutch Airlines (KL/KLM) član globalnog udruženja zrakoplovnih prijevoznika SkyTeam će u ljetom redu letenja 2018. godine pojačati svoju liniju Split – Amsterdam, koja je počela s prometom ove godine. Umjesto ovogodišnjih 8 letova tjedno uvode se dodatna dva leta tjedno, pa će KLM u srcu sezone Split i Amsterdam povezivati čak 10 puta tjedno.

Linija će početi s prometom tjedan dana ranije nego ove godine, odnosno od 14. travnja 2018. godine sa dvije rotacije tjedno subotom i nedjeljom. U srcu sezone od 8. srpnja do 2. rujna 2018. godine na ovoj liniji će biti čak 10 letova tjedno, odnosno svaki dan osim subote, s tim da će utorkom, srijedom, četvrtkom i petkom biti 2 dolaska dnevno. Linija u posezoni ostaje u prometu sa 2 leta tjedno subotom i nedjeljom sve do 21. listopada 2018. godine.

U predsezoni i posezoni na ovoj liniji će letjeti manji zrakoplovi tipa Embraer ERJ-190 dok su u srcu sezone najavljeni već zrakoplovi tipa Boeing 737-700 (na slici). 

Svakodnevna linija za Zagreb – Amsterdam će imati malu izmjenu a to da će linija u srpnju i kolovozu 2018. godine preći sa operacijama u prijepodnevne sate. Na liniji za Zagreb će letjeti zrakoplovi Embraer ERJ-190 iz flote nizozemskog regionalnog zrakoplovnog prijevoznika KLM Cityhopper (WA/KLC)

Foto: Avioradar J.K. (AMS/03.2011)

Odgovori