Eurowings pojačava liniju iz Düsseldorfa za Rijeku

Njemački niskotarifni zračni prijevoznik Eurowings (EW/EWG) danas je imao prvi dolazak na sezonskoj liniji Düsseldorf – Rijeka. U 9 sati i 15 minta doletio je zrakoplov Airbus A320 reg. oz. D-ABHA u bojanju Air Belina (AB/BER) koji je prekinuo sav promet na jesen prošle godine. 

Istovremeno dolazi i vijest o pojačanju na ovoj liniji za ljetni red letenja ove godine. Uz prošlogodišnja dva leta tjedno, petkom i nedjeljom, uvodi se dodatni, treći let tjedno svake subote. Pojačanje vrijedi od 7. srpnja ove godine. Na tri leta tjedno ove godine letjet će zrakoplovi tipa Airbus A320 i A319 (na slici).

Zanimljiva je sudbina zrakoplova Airbus A319 reg. oz. D-ABGS u prvom kadru na ovoj slici od prošle godine. Proizveden je u ožujku 2009. godine za Air Berlin. Dio ljetnog reda letenja 2012. godine letio je u najmu za poljskog zračnog prijevoznika OLT Express Poland (O2/YAP) s reg. oz. SP-IBA. Prošle je godine letio za Eurowings u najmu od Air Belina. Ove je godine od veljače u floti Mađarskih zračnih snaga – Hungarian Air Force (HUF) s oznakom “605”.

Foto © Vedrana Čubranić (RJK/2017)

Odgovori