ETF Airways na charter letovima Freebirda iz Dubrovnika

Nakon dolaska u Dubrovnik na charter liniji iz Londona u srijedu, 1. studenog, zrakoplov Airbus A320 turskog zrakoplovnog prijevoznika Freebird Airlines (MI/FHM), koji je trenutačno baziran u Dubrovniku, ostao je u kvaru. To je za Avioradar potvđeno iz Zračne luke Dubrovnik.

Hrvatski zrakoplovni prijevoznik ETF Airways (LI/EZZ) sa svojim zrakoplovom Boeing 737-800, (reg. 9A-LAB s imenom “Voyager”) odradio je prvi naredni charter let istoga dana iz Frankfurta. “Voyager” se u tom trenutku nalazio u Amsterdamu, odakle je preletio u Frankfurt i najprije za Freebird odradio povratni let iz Frankfurta za Dubrovnik, a odlazni let iz Dubrovnika za Frankfurt odrađen je tek sutradan. Nakon toga vratio se u Amsterdam gdje se je nalazio u dugoročnom najmu kod nizozemskog zrakoplovnog prijevoznika Transavia (HV/TRA).

U  četvrtak, 2. studenog, planirani charter let za Pariz odradio je bugarski zrakoplovni prijevoznik BH Air – Balkan Holidays (8H/BGH) zrakoplovom Airbus A320, a sljedeći charter let za Billund odradio je danski zrakoplovni prijevoznik DAT Danish Air Transport (DX/DTR) isto zrakoplovom Airbus A320. Od petka, 3. studenog, već od planiranog jutarnjeg charter leta za Brisel ponovno leti Freebirdov zrakoplov Airbus A320 iz Dubrovnika.

Odgovori