Croatia Airlines nastavlja letjeti na liniji Rijeka – München i u zimskom redu letenja

Croatia Airlines i Turistička zajednica Primorsko-goranske županije danas su u Rijeci potpisali ugovor o suradnjikoji se odnosi na promociju izravnih međunarodnih letova hrvatskog nacionalnog prijevoznika na liniji Rijeka – München u zimskom redu letenja 2022./2023. godine.

Ugovor su potpisali Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa, i dr.sc. Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Primorsko-goranske županije, u prisutnosti primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine.

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik u nadolazećem zimskom redu letenja, odnosno u razdoblju od početka studenoga 2022. do sredine siječnja 2023. godine, nastavlja obavljati letove na međunarodnoj liniji Rijeka – München. Riječ je o redovitoj sezonskoj liniji koja je obnovljena u ljeto 2021. godine i na kojoj su zrakoplovi letjeli tijekom lanjske i ovogodišnje turističke sezone, a zahvaljujući sinergiji Croatia Airlinesa i Turističke zajednice Primorsko-goranske županije, putnicima su odsad na raspolaganju letovi na ovoj liniji i za putovanja tijekom zimskog reda letenja. Letovi će se obavljati triput na tjedan, utorkom, četvrtkom i nedjeljom, a na liniji će prometovati zrakoplovi Dash 8-Q400 kapaciteta od 76 sjedala. Povratne zrakoplovne karte za letove Rijeka – München dostupne su na internetskim stranicama www.croatiaairlines.hr već od 149 eura.

  • Zahvaljujem Turističkoj zajednici Primorsko-goranske županije na podršci i razumijevanju te vjerujem da će naš zajednički produkt u sklopu kojeg prvi put nudimo izravnu zračnu povezanost Vrata Jadrana i njemačkog tržišta tijekom zimskog razdoblja, prepoznati mnogi hrvatski i njemački putnici. Poznato je da je Kvarner njemačkim turistima jedno od najomiljenijih hrvatskih odredišta, a produljenje sezonskih letova na ovoj liniji istodobno predstavlja dodatnu pogodnost i za putnike iz ovog dijela Hrvatske koji će i u zimskom razdoblju moći izravno putovati u Njemačku ili, preko Münchena, u više od 150 odredišta diljem svijeta. Isto tako, drago nam je što kao nacionalni avioprijevoznik i na ovaj način pridonosimo razvoju turističkih potencijala Kvarnera i grada Rijeke, a istodobno osnažujemo poslovanje Zračne luke Rijeka – rekao je Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa, prigodom potpisivanja ugovora.

 

  • Povratak cjelogodišnje aviolinije iz Münchena za Rijeku nakon dvije vrlo zahtjevne pandemijske godine, bio je jedan od naših ciljeva koji je proizašao nakon prošlogodišnjeg niza sastanaka koje smo na inicijativu našeg Turističkog vijeća održali s predstavnicima turističkog gospodarstva. Upravo smo na tim sastancima zajedno s gospodarstvom odlučili s kojih tržišta imamo najveće zanimanje za uspostavljanje letova. Svakako nam je drago što je Croatia Airlines, u ulozi nacionalnog avioprijevoznika, prihvatila naš prijedlog i što ćemo, zahvaljujući zajedničkoj suradnji, do sredine siječnja 2023. godine osigurati povezanost naše županije s bavarskom prijestolnicom. Za našu regiju Njemačka je najznačajnije emitivno tržište s kojeg ostvarujemo preko 30 % ukupnog turističkog prometa, a svakako treba naglasiti kako u usporedbi s rekordnom 2019. godinom gosti iz Njemačke i dalje drže prvo mjesto te trenutačno ostvaruju 13 % više noćenja! Među ostalim, stalna povezanost sa zračnom lukom u Münchenu koja je hub za 150 ostalih svjetskih odredišta, važna je i zbog toga što kao regija postajemo još lakše dostupni gostima iz cijelog svijeta – izjavila je dr.sc. Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Primorsko-goranske županije.

 

  • Drago mi je što je naš nacionalni avioprijevoznik prepoznao značaj održavanja izravnih tjednih linijskih letova do bavarske prijestolnice i zračne luke München tijekom zimskih mjeseci. Zadovoljan sam što smo uspjeli postići dogovor, rezultat kojeg je i ovaj Sporazum o suradnji potpisan danas između Croatia Airlinesa i Turističke zajednice Primorsko-goranske županije. Primorsko-goranska županija među vodećim je hrvatskim turističkim  regijama i odredište smo koje ima sve preduvjete za cjelogodišnji turizam. Ovim izravnim letovima do  našeg najjačeg emitivnog tržišta, Kvarner će njemačkim gostima biti još dostupniji. Puno njemačkih državljana ima i nekretnine u našoj županiji, kuće, plovila, apartmane, ali i hotele pa i cijele hotelske lance, tvrtke ili poslovne interese, te vjerujem da će i oni pozdraviti mogućnost  tri puta tjedno izravno letjeti do zračne luke Rijeka. Za naše putnike velika je prednost veza s minhenskom zračnom lukom iz koje postoje izravni letovi za čak 150 odredišta u svijetu. Nadam se da će ove avio linije Croatia Airlinesa s krčkog aerodroma biti uvrštene u cjelogodišnji plan letova te da ćemo širiti partnersku suradnju s našim nacionalnim avioprijevoznikom – istaknuo je župan Zlatko Komadina.

Odgovori