CMA CGM AIR CARGO povezivat će Aziju sa Sjevernom Amerikom

CMA CGM AIR CARGO pokrenut će transpacifičku rutu kojom će tijekom ljeta 2024. povezati Aziju sa Sjevernom Amerikom. Pokretanje ove rute je ubrzavanje razvoja mreže odredišta CMA CGM AIR CARGO-a,

Kako bi omogućio pokretanje novih ruta, CMA CGM AIR CARGO će ove godine nabaviti dva zrakoplova Boeing 777-200F. Prvi zrakoplov će se pridružiti floti u lipnju, a bit će namijenjen za transpacifičku rutu koja će povezati Chicago, Seoul i Hong Kong. Drugi će se zrakoplov pridružiti floti u četvrtom kvartalu 2024. i bit će namijenjen za rutu između Sjeverne Amerike i Kine. Letovima će upravljati partnerski zračni prijevoznik Atlas Air.

Trenutačno se flota CMA CGM AIR CARGO sastoji od dva zrakoplova Boeing 777F i tri zrakoplova Airbus A330F koji su bazirani u zračnoj luci Paris Charles de Gaulle koja je ujedno i čvorište tog zračnog prijevoznika.

Dva zrakoplova Boeing 777F koriste se na rutama između Europe i Kine, pet puta tjedno do Hong Konga i četiri puta tjedno do Shanghaija.

Dva zrakoplova Airbus A330F se iznajmljuju trećim stranama, dok jedan leti između Pariza, Mumbaija i Guangzhoua tri puta tjedno.

S pristizanjem novih zrakoplova u flotu CMA CGM AIR CARGO nastavit će širiti svoje mreže odredišta.

U 2025. će stići još jedan Boeing 777F koji će omogućiti povećanje kapaciteta.

U 2026. se očekuje početak isporuke novih zrakoplova Airbus A350F koji će omogućiti širenje globalne mreže odredišta i zadovoljenje globalnih logističkih potreba korisnicima usluga zračnog prijevoza.

CMA CGM AIR CARGO je launch customer za zrakoplov Airbus A350F.

Odgovori