British Airways će uvesti aplikacije za praćenje vremenske prognoze u stvarnom vremenu

British Airways će postati prvi zračni prijevoznik u Ujedinjenom Kraljevstvu koji će započeti s uporabom aplikacija s vremenskom prognozom u stvarnom vremenu. S tim će aplikacijama moći bolje planirati rute leta i smanjiti utjecaj vremena na let.

Trenutačno timovi unutar British Airwaysa ručno pripremaju izvješća o vremenskoj prognozi ranije tog dana, ali kako se vrijeme neprestano mijenja, takve prognoze nisu uvijek u potpunosti točne. S novim će aplikacijama piloti i tim za planiranje moći pristupiti podacima u stvarnom vremenu i reagirati na vrijeme u slučaju vremenskih poremećaja, izmijeniti rute i odlučiti se za one operativno učinkovitije.

Prva aplikacija će pilotima davati podatke u stvarnom vremenu na ruti, a preuzimat će ih sa servisa The Weather Company. Kad zrakoplov bude u zraku, podaci u aplikaciji koju koriste piloti ažurirat će se putem Wi-Fi pristupa internetu u zrakoplovu.

Operativni centar će imati svoju aplikaciju, a u budućnosti će pilotima u njihove sustave slati obavijesti o preciznim izmjenama vremena.

Wi-Fi pristup internetu je dostupan u svim Britishevim zrakoplovima baziranima u zračnoj luci London Gatwick, dok u floti baziranoj u zračnoj luci London Heathrow više od 80 % zrakoplova ima dostupan internet tijekom leta. British planira do kraja 2025. uvesti pristup internetu u sve svoje zrakoplove.

Odgovori