British Airways nudi putnicima opciju prijevoza brodom do London Cityja

British Airways, u suradnji s Uber Boat by Thames Clippers, nudi zanimljivo putovanje Temzom. Uber Boat by Thames Clippers je londonski vodeni autobus koji pri prolasku kroz London staje na 24 stanice. British Airways svojim putnicima nudi rezervaciju karata za putovanje Temzom uz popust od 25 %. Ponuda vrijedi za putnike koji lete Britishevom tvrtkom kćeri BA Cityflyer.

Putnici se mogu iskrcati ili ukrcati pored nekih od najpoznatijih londonskih atrakcija poput Big Bena, London Eyea ili Cutty Sarka, poznatog jedrenjaka koji se nalazi u blizini Greenwicha i nultog meridijana. Samo pristanište se ne nalazi odmah uz zračnu luku već je potrebna kratka vožnja DLR-om (metroom) do stanice na samoj zračnoj luci. Cijene karata kreću se od 4,2 funte za istočni dio Londona do 7,69 funti za središnji dio grada.

Prvi polasci brodova su oko 6 ujutro, a plove do večernjih sati. Vikendom su prvi polasci nešto kasnije, a zadnji večernji malo prije ponoći. Brodovi polaze svakih pola sata do sat, ovisno o dijelu dana.

Iz Hrvatske jedini izravni let prema zračnoj luci London City je iz Splita. Iz ostalih je gradova moguće doći jedino presjedanjem u nekim od glavnih europskih čvorišta poput Amsterdama, Frankfurta ili Züricha.

Zračna luka London City je vrlo zanimljiva po tome što se koristi strmiji prilaz u odnosu na standardni, uzletno-sletna staza je kratka i najveći zrakoplov koji je certificiran za prometovanje u London Cityju je Airbus A318. British Airways je letio s Airbusom A318 na letu London City – Shannon – New York, dok je povratni let bio izravan. Stajanje u Shanonnu je bilo zbog nadolijevanja goriva, no putnici bi pritom odradili imigracijski postupak za Sjedinjene Američke Države pa bi bili puno brži na izlasku iz zračne luke u New Yorku.

U današnje vrijeme najveći zrakoplovi koji slijeću u zračnu luku London City su Airbus A220-100 i Embraeri E190 & E190-E2.

Odgovori