Airbus demonstrirao performanse A330neo u “hot and high” uvjetima

Airbus je sa svojim testnim zrakoplovom Airbus A330-900 registracije F-WTTN nedavno odletio u Tolucu u Meksiku i nakon toga u La Paz u Boliviji kako bi testirao performanse u hot and high uvjetima. Cilj testa je bio dokazati kako su zrakoplov i njegovi motori sigurni za uporabu u tim uvjetima. Zračna luka Toluca se nalazi na 9.186 stopa, odnosno 2.800 metara nadmorske visine, dok je La Paz na 13.300 stopa, odnosno 4.045 metara nadmorske visine. Ovo nije prvi put kako Airbus za takva testiranja koristi upravo Boliviju jer je zbog vruće klime i nadmorske visine idealna za testiranje limita zrakoplova.

Ovo je bio prvi put kako zrakoplov Airbus A330neo slijeće i polijeće na tako visokom nadmorskim visinama, što je važan korak u povećavanju limita zrakoplova. To je važno za postojeće korisnike zrakoplova i one koji će to tek postati.

Glavni cilj ove certifikacije je povećanje broja zračnih luka u kojima A330neo može sigurno letjeti. Do sad je mogao letjeti na zračne luke koje se nalaze do 8.000 stopa nadmorske visine, no sada, s novom certifikacijom, može letjeti u zračne luke koje se nalaze na visinama do 12.500 stopa. To su neke zračne luke u Kini i Tibetu, primjerice Lhasa, zatim u Srednjoj i Južnoj Americi Bogota Toluca, Quito i Mexico, dok je to u Africi Addis Ababa.

Primarni fokus u testiranju je bilo evaluirati performanse zrakoplova prilikom polijetanja i slijetanja, jer visina smanjuje snagu motora. Također je bilo važno testirati uzlijetanje i uspinjanje na određene visine te karakteristike prilikom prilaza i slijetanja. Od ostalih testova radilo se pokretanje motora, vožnja na operativnim površinama pri malim brzinama u zračnim lukama i prekidi uzlijetanja.

Kapetan Franck Busnel, voditelj projekta i jedan od testnih pilota, sumirao je ovo testiranje: “S povećanjem operativne visine za A330neo, s uspješno provedenim testovima, postojećim i budućim korisnicima ovih zrakoplova možemo pokazati kako zrakoplov ima iste sposobnosti kao i A330ceo u hot and high uvjetima, no s jednom prednošću: A330neo je puno ekonomičnij po pitanju potrošnje goriva.”

Odgovori