Airspace L odjeljci za prtljagu – uskoro u Lufthansinim A320

Airbus najavljuje da će Lufthansa biti njegov prvi klijent za naknadnu ugradnju Airspace L odjeljaka za prtljagu.

Počevši od siječnja 2025., 38 Lufthansinih zrakoplova A320 bit će opremljeno novim odjeljcima koji će osigurati 60 % veći kapacitet u odnosu na prethodnu generaciju odjeljaka za prtljagu u Airbusu A320.

Airbusov šef komercijalnih usluga u Europi, Charbel Youzkatli, kaže: „Iz razgovora s klijentima odnosno zrakoplovnim prijevoznicima znamo da su veći odjeljci jasna potreba za poboljšanje putničkog iskustva. Kao i kod XL odjeljaka, L odjeljci pružaju više prostora uz dodatnu prednost plug-and-play konstrukcije. Oduševljeni smo što je Lufthansa prva ponudila L odjeljke svojim putnicima i iskoristila učinkovitost koju donose pri “rotacijama” zrakoplova.”

Prednosti su, ističu iz Airbusa, velike: L odjeljci dizajnirani su za naknadnu ugradnju koja traje tri do pet dana, što ih čini najbržim i najisplativijim rješenjem za naknadnu ugradnju za A320. Za zrakoplovnog prijevoznika to rezultira kraćim razdobljem zrakoplova izvan prometa. Drugo, L odjeljci omogućuju prostor za tri dodatne torbe po odjeljku, stvarajući bolje iskustvo za putnike i posadu prilikom ukrcaja i iskrcaja.

Odjeljke izrađene od ultra laganih i vrlo stabilnih kompozitnih materijala proizvodit će EFW (Elbe Flugzeugwerke GmbH). Kao i sa svim naknadnim ugradnjama na Airbusu, ponovna uporaba istih komponenti u svrhu smanjenja otpada je ključna stvar. L odjeljak koristi mnoge dijelove izvornog spremnika, uključujući bočnu stijenku, strop i rasvjetu.

Odgovori