Edelweiss kupuje šest zrakoplova Airbus A350-900

Edelweiss nabavlja šest visokoučinkovitih i niskoemisijskih zrakoplova Airbus A350-900 koji će se postupno pridružiti Edelweissovoj floti od ljeta 2025. Do kraja 2026. postojećih pet zrakoplova Airbus A340-300 za duge relacije bit će zamijenjeni i Edelweissova dugolinijska flota bit će vraćena na razinu prije Corone.

Izvršni direktor Edelweissa Bernd Bauer: “Modernizacija dugolinijske flote prekretnica je u Edelweissovoj gotovo 30-godišnjoj povijesti. Stoga će Edelweiss od 2026. upravljati jednom od najmlađih europskih dugolinijskih flota.”

Airbus A350-900 ima još veći domet u usporedbi s Airbusom A340-300 i u budućnosti će omogućiti izravno povezivanje novih odredišta za odmor sa Švicarskom.

Zrakoplov kojim je prije upravljao LATAM Airlines, u početku će imati 339 sjedala i nuditi provjerenu udobnost Edelweissa u svim klasama.

Zbog svjetskih nedostataka materijala i smanjenih kapaciteta održavanja i inženjeringa, prva četiri zrakoplova će u početku raditi u izvornoj operatorskoj konfiguraciji s malim izmjenama kabine i Edelweiss dizajna. Prijevoznik će kasnije ugraditi potpuno novu konfiguraciju kabine s novim sjedalima i dizajnom interijera što će još jednom značajno povećati udobnost i iskustvo putovanja svim putnicima. Edelweiss za to ulaže troznamenkasti milijunski iznos.

Odgovori