airBaltic predstavio posebno „Litavsko“ bojanje svojeg A220

 

Zbog povećanja potražnje na airBalticovim letovima u Litvi, airBaltic je posvetio posebno bojanje jednog svojeg zrakoplova Airbus A220-300 Litvi. AirBalticov Airbus A220-300 s registracijom YL-CSK nosi boje litavske zastave i nazvan je prema glavnom gradu, Vilniusu.

Martin Gauss, predsjednik airBaltica, izjavio je: „Ponosni smo što pružamo najbolju povezanost prema baltičkim zemaljama. Danas nudimo više od 80 letova iz te regije. Mi smo predani baltičkim državama i nastavit ćemo rast pomažući razvoj Latvije, Litve i Estonije. Sada zastave svih tri dražava ponosno lete nebom (airBaltic je obojao tri zrakoplova u boje zastava).“

„Magnetic MRO tim isporučito je airBalticu ovaj prekrasno obojani zrakoplov. Ovakav projekt pokazuje izvrsnu suradnju, dijeljenje iskustava i jaku vezu između tih dviju tvrtki. Za kreiranje ovog posebnog bojanja, 15 radnika je radilo dan i noć te su potrošili 1.000 sati rada. Prilikom bojanja zrakoplova potrošeno je 250 litara boje i laka, a sloj boje je debljine 120 mikrona, odnosno 0,12 milimetara“, rekao je Kaspars Podins, menadžer u Magnetic MRO.

Tijkom prvih 6 mjeseci 2019. godine, airBaltic je prevezao preko 240.000 putnika u i iz Litve. Zračni prijevoznik je prevezao 20% više putnika iz Litve prema Europi, Skandinaviji i Bliskom Istoku u odnosnu na isto razdoblje prošle godine.

Od zimskog reda letenja, airBaltic će bazirati jedan svoj novi zrakoplov Airbus A220-300 u Vilnius.

Foto: © airBaltic

Odgovori