Zrakoplov na liniji Split – München preusmjeren u Zagreb

Let OU4438 iz Splita za München jutros je preusmjeren za Zagreb nakon što je već bio u zračnom prostoru Slovenije. Kako doznajemo, preusmjeravanje se dogodilo zbog indikacije tehničkog kvara. 

Više podataka o ovom događaju dao nam je Davor Janušić iz Croatia Airlinesa: “Tijekom današnjeg leta na redovitoj međunarodnoj liniji Croatia Airlinesa iz Splita u München (OU4438) došlo je do indikacije tehničke smetnje na strujnom sustavu zrakoplova Dash 8-Q400.

Iako su svi sustavi zrakoplova duplicirani pa čak i triplicrani, preventivno je odlučeno da se zrakoplov presumjeri u MZL Zagreb gdje je tehničko središte Croatia Airlinesa i gdje se pregled zrakoplova i eventualni servis mogu obaviti mnogo brže i bez dodatnog utjecaja na planirani dnevni promet. Dakle, riječ je o operativnom poremećaju koji nije predstavljao nikakav sigurnosni rizik i koji je uobičajen u poslovanju avioprijevoznika.

Zrakoplov Q400 je u međuvremenu pregledan i otklonjena je tehnička smetnja te je oko 10 sati poletio za München sa svim putnicima.

Croatia Airlines se ispričava putnicima s leta OU4438 Split – München zbog poremećaja u planiranom putovanju.” – za AvioRadar je izjavio Janušić.

Pročitajte još:

Foto © Avioradar – Jan Kotek (SPU/4.8.2011) & Flightradar24.com

Odgovori