ZL Pula – rezultati i planovi

Predstavljanje zračnih luka u Hrvatskoj, poslovanje i planovi za narednu godinu.

Svoju izjavu nam je dao i direktor ZL Pula, g. Svemir Radmilo :

– Ove sezone kroz Zračnu luku Pula je prošlo 360.000 putnika ili 6% manje nego lani. Razlog za smanjenje broja putnika leži u daljnjem padu sa ruskog tržišta sa koje smo i u ovoj sezoni izgubili 50% putnika u odnosu na prošlu godinu. U protekle 3 sezone izgubili smo oko 170.000 putnika sa istočnih tržišta (Rusija, Ukraina, Belorusija).  Uspijevamo nadoknaditi ili umanjiti taj gubitak dovođenjem novih prijevoznika.

Tako smo i ove godine doveli EasyJet, Vueling, a sa postojećim prijevoznicima otvorili neke nove destinacije. Najviše je bilo Britanaca i to 112.187 putnika ili 18% više nego lani.  Po prvi put nakon dugog niza godina prešli smo 100.000 UK putnika na našem aerodromu.  Ovo je treća godina za redom da rastemo sa ovog tržišta dvocifreno.

Završili smo i neke investicijske projekte kao novi Duty Free Shop, prilagodba dijela međunarodnih odlazaka Schengenskom režimu prometa, nova kablaža i rasvjeta na USS, novi transformatori i upravljački sklop.

Za iduću godinu imamo nove prijevoznike kao Finnair Helsinki – Pula, Thomson East Midlands –  Pula, Express Airways Bremen – Pula, EasyJet Hamburg – Pula.  

Vrijedno je napomenuti da je ZL Pula, 20. listopada 2015. javnosti predstavila partnere za izradu  Master plan Zračne luke Pula za razdoblje od 2014. do 2039. 

STATISTIKE ZL PULA,  2007.-2015.

 

Odgovori