ZL Dubrovnik donirala vrijednu opremu dubrovačkoj bolnici

Jutros su u Općoj bolnici Dubrovnik ugovor o donaciji potpisali ravnatelj bolnice dr.Marijo Bekić te Roko Tolić, direktor Zračne luke Dubrovnik.

Zračna luka je bolnici donirala rashladni uređaj koji će olakšati uvjete boravka pacijentima i medicinskom osoblju u ljetnim mjesecima i to na odjelima u zgradi “A” gdje su smješteni odjeli Pedijatrije, Ginekologije, Oftalmologije, Neurologije i Psihijatrije. Donirani rashladni uređaj koji je zračnoj luci ostao nakon rekonstrukcije terminala, iako nije trajno rješenje, velika je pomoć u vrućim, ljetnim, danima kada je stanje na tim odjelima neizdrživo i na to je bolnica već ukazivala.

Dr.Bekić je zahvalio ZLD na donaciji naglašavajući da je zračna luka pozitivan primjer te je prepoznala potrebu bolnice za kvalitetnijim boravkom pacijenata i osoblja. 

Ove godine na Zračnoj luci Dubrovnik +16% putnika

Direktor ZLD, Roko Tolić je prilikom potpisivanja ugovora o donaciji izrazio zadovoljstvo što su uspjeli pomoći bolnici na ovaj način i to uskladiti sa rekonstrukcijom same zračne luke. Izrazio je nadu da će i drugi poslovni subjekti u Dubrovniku i okolici pronaći načina da na sličan način pomognu u kvalitetnijem radu bolnice. Zračna luka je i ranije pomagala OB Dubrovnik ali diskretno, a ovaj put to čini na ovaj način sa ciljem motiviranja i drugih da slijede njihov primjer. 

Tomislav Macan, direktor tehnike ZL Dubrovnik i Darko Katić, voditelj tehnike OB Dubrovnik su okupljenim medijima najavili da će rashladni uređaj biti implementiran i pušten u pogon do idućeg ljeta.

Na potpisivanju ugovora predstavljen je i ultrazvučni uređaj za minimalne invazivne zahvate koji je nabavljen prošlogodišnjom donacijom ZLD u iznosu od 300 000 kuna.

Doktor Velimir Lupret je objasnio da je riječ o uređaju koji je multifunkcionalan te da ga mogu koristiti, po njegovom mišljenju, bar četiri struke unutar bolnice što ga čini iznimno vrijednim i pridonosi kvaliteti usluga bolnice. 

 

 

 

Odgovori