Češki ČSA preko zime ne leti na liniji Zagreb – Prag

Češki ČSA Czech Airlines vraća se na liniju Zagreb – Prag od 25. ožujka 2018. godine.

Češki nacionalni zrakoplovni prijevoznik ČSA Czech Airlines (OK/CSA), član globalnog udruženja zrakoplovnih prijevoznika SkyTeam, tijekom aktualnog zimskog reda letenja neće letjeti na svojoj liniji za Zagreb – Prag. Za zračnu luku Zagreb to znači 2 leta tjedno manje u odnosu na prošlogodišnji zimski red letenja iako je ČSA i tijekom prošlog zimskog reda letenja prekinuo ovu svoju liniju, te privremeno nije uopće letio na ovoj liniji tijekom veljače ove godine.  

ČSA privremeno prekida liniju Zagreb – Prag

Na ovu liniju se ČSA vraća od početka ljetnog reda letenja od 25. ožujka 2018. godine sa 4 leta tjedno, ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom iz Praga za Zagreb, a u suprotnom pravcu iz Zagreba za Prag narednog dana, ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i subotom. U srcu ljetne sezone isto kao i ove godine ova linija će biti ponovno pojačana sa letovima svaki dan izmedju Zagreba i Praga. Na ovoj liniji lete zrakoplovi tipa ATR-72 (na slici).

Češki nacionalni zrakoplovni prijevoznik je prošlog mjeseca promjenio vlasničku strukturu. Naime u listopadu je privatni češki zrakoplovni prijevoznik Travel Service (QS/TVS) otkupio od korejskog nacionalnog prijevoznika Korean Aira (KE/KAL), takodjer člana SkyTeama njegov 44% vlasnički udio u ČSA.  Zajedno sa preuzimanjem dionica od manjih dioničara aktualno Travel Service ima 98% vlasničkog udjela u ČSA. Prema planovima ČSA će ostati letjeti na linijama povezujući sa Pragom uglavnom europske glavne gradove za poslovne putnike, dok će Travel Sevice preko svoje tvrtke kćeri SmartWings nuditi turistički atraktivna odredišta. Sve linije iz Praga od oba zrakoplovna prijevoznika su u uzajamnoj code-share suradnji u prodaji kod oba prijevoznika. 

Foto: Avioradar J.K. (PRG)

Odgovori