VAS Aero Services i Dr. Peters Group će rastaviti četiri Airbusa A380

VAS Aero Services i Dr. Peters Group dogovorili su rastavljanje četiri zrakoplova Airbus A380 u svrhu preprodaje rabljenih rezervnih dijelova za aktivne zrakoplove A380.

VAS i Dr. Peters Group surađivali su na projektu rastavljanja prvog A380 ikad. Od 2020. surađivali su na rastavljanju još tri zrakoplova A380. S novim ugovorom za još četiri zrakoplova, sveukupno će ih rastaviti osam.

Christian Mailly, direktor Dr. Peters Group, rekao je: “Odluka o odabiru VAS Aero Srvices za rastavljanje sofisticiranog zrakoplova poput A380, bila nam je laka. Njihove mogućnosti rastaviti zrakoplov i velika prodajna mreža ogromna je prednost za tvrtke koje žele povući zrakoplov iz aktivne službe. Uz ponovno oživljavanje A380 u mnogim flotama, porasla je potreba za kvalitetnim rezervnim dijelovima, a ujedno je ovo pravo vrijeme za rastavljanje onih A380 koji su na kraju svojeg života, te zaraditi prodajom njihovih dijelova. Znanje i stručnost u postprodaji VAS Aero Servicea našim će investitorima omogućiti dodatnu vrijednost njihovih investicija.”

VAS Aero Services će rastaviti tri zrakoplova u suradnji s tvrtkom Tarmac Aerosave koja je stručna u dugotrajnom parkiranju, održavanju i recikliranju zrakoplova. Tvrtka je smještena u Trabesu u Francuskoj. Dijelovi s rastavljenih zrakoplova koji će se moći iskoristiti bit će ponuđeni na EMEA tržištu (Europa i Bliski Istok).

Četvrti zrakoplov će biti rastavljen u tvrtki Asia Pacific Aircraft Storage u gradu Alice Springs u Australiji, te će dijelovi biti ponuđeni kupcima u Australiji, Oceaniji i Jugoistočnoj Aziji.

Odgovori