Turkish Airlines – Dubrovnik i Istanbul povezani kroz cijelu godinu

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sa suradnicima održao je danas sastanak s Uğurom Cantimurom, generalnim direktorom Turkish Airlinesa za Hrvatsku povodom uspostave direktne zračne linije na relaciji Dubrovnik – Istanbul te prvog leta koji je najavljen za 10. svibnja. 

Gradonačelnik Vlahušić iskazao je iznimno zadovoljstvo što su petogodišnji pregovori na najvišim razinama oko uspostavljanja direktne linije urodili plodom, kao i odlukom Turkish airlinesa da će ova dva grada biti povezana tijekom cijele godine, tri puta tjedno.


Dubrovnik će uvođenjem ove linije postati jedan od vodećih ulaza u Europu za turiste i s Bliskog i s Dalekog istoka te veza za cijelu regiju. To će otvoriti vrata većem broju turista te pridonijeti pozicioniranju destinacije Dubrovnika na dalekim tržištima. Posebno raduju letovi i u zimskim mjesecima koji idu u prilog ostvarenju Dubrovnika kao cjelogodišnje destinacije, na čemu se intenzivno radi protekle dvije godine uspješnim organiziranjem Zimskog festivala.
 
Prvim letom 10. svibnja u Dubrovnik će stići i predsjednik uprave Turkish airlinesa Ilker Ayci sa suradnicima i 30 turskih novinara, a gradonačelnik Vlahušić uputit će službeni poziv i predsjedniku Vlade Republike Turske, nekadašnjem ministru vanjskih poslova Ahmetu Davutoglu čiji je osobni angažman u dugogodišnjem procesu realizacije ovog projekta bio iznimno značajan- stoji u priopćenju Grada Dubrovnika.

Foto : Grad Dubrovnik, ZL DBV-red letenja, Avioradar arhiva

Odgovori