[TESTIRALI SMO] Nova aplikacija Croatia Airlinesa

Croatia Airlines nas je iznenadila potpuno novom aplikacijom, znatno poboljšanom u odnosu na staru. Napravljen je veliki redizajn, sada estetski puno bolje riješen. Tu je i mnogo drugih novih ili unaprijeđenih funkcionalnosti što, po našem mišljenju, znatno unaprjeđuje aplikaciju.

Novi check-in

Ono što nas je iznenadilo je potpuno novi check-in. Redizajniran i pojednostavljen, znatno skraćuje vrijeme prijave za let. Dosadnog upisivanja osobnih podataka i podataka s putnog dokumenta više nema – jednostavno skenirate putni dokument i svi se podatci automatski unesu. Po našoj procjeni, to bi moglo putnicima uštedjeti čak 15 minuta.

Uz to, ako se registrirate u aplikaciju i unaprijed skenirate dokument, za check-in vam niti neće trebati putni dokument jer će svi podatci biti preneseni s osobnog profila.

Rezervacija

Rezervacija letova nam je dobro poznata platforma Amadeusa. Možda i najbolje rješenje za rezervaciju ili kupnju karata jer smo svi barem jednom koristili Amadeusove platforme. Intuitivan sustav rezervacije i provjere bookinga po našem mišljenju je odlično rješenje kroz koje se prolazi brzo i jednostavno.

Status leta

Status leta je moguće pretraživati po broju leta, liniji i zračnoj luci (što je novost u odnosu na prijašnju inačicu). Pretraživanje statusa leta se sada prati u stvarnom vremenu, zahvaljujući tome što je aplikacija izravno povezana s operativnim sustavom.

Status leta, uz liniju, prikazuje trajanje leta, broj zaustavljanja, tip zrakoplova, predviđeni i očekivani odlazak te dolazak.

 

Za kraj, možemo zaključiti kako je vrijeme odziva na novoj aplikaciji mnogo kraće zahvaljujući izravnoj pohrani podataka na aplikaciju umjesto na ostala web mjesta. Uz to, nova aplikacija ne radi ‘redirect‘ na web stranicu CTN-a, što joj znatno ubrzava rad. Dizajnerski je aplikacija, prema našem mišljenju, više no odlično riješena i vizualno atraktivna.

Više o samoj aplikaciji možete pronaći ovjde.

Foto © Croatia Airlines

Odgovori