SWISS A350 – kvaliteta ispred kvantitete

SWISS je stigao do nove prekretnice u programu implementacije novih zrakoplova tipa Airbus A350 u flotu – zaključen je raspored kabine, odnosno definiran je raspored razreda. SWISSov novi Airbus A350-900 moći će primiti ukupno 242 putnika, a njegova premium ekonomska klasa bit će veća od onih na postojećim long haul tipovima zrakoplova, s ukupno 38 sjedala, odražavajući sve veću potražnju za takvom vrstom putovanja zrakoplovom.

Iz SWISSa naglašavaju kako će novi A350-900 imati novi koncept kabine “SWISS Senses”, koji će putnicima ponuditi potpuno novo i personalizirano iskustvo putovanja zrakoplovom.

Ukratko, svih 5 naručenih zrakoplova Airbus A350 imat će 242 sjedala: tri u prvoj klasi, 45 u poslovnoj, 38 u premium ekonomskoj i 156 u ekonomskoj klasi. S 38 sjedala, Premium ekonomska klasa Airbusa A350-900 bit će znatno veća od onih na SWISSovim postojećim dugolinijskim zrakoplovima. Proširujući Premium Economy, najveći švicarski zračni prijevoznik odgovara na rastuću potražnju za zračnim putovanjem u premium segmentu, posebno među turistima.

“Kroz pažljivo osmišljen prostorni dizajn, sve klase sjedala u našim zrakoplovima ponudit će našim putnicima potpuno novo i neusporedivo iskustvo putovanja zrakoplovom od 2025. nadalje.” kaže glavni komercijalni direktor SWISSa Tamur Goudarzi Pour. “S našim novim konceptom kabine i dalje ćemo ostati jedini veliki zračni prijevoznik na svijetu koji nudi kabinu prve klase na svim svojim zrakoplovima za duge relacije. Također ćemo povećati veličinu naše premium ekonomske klase koja se pokazala vrlo popularnom. U oba ova aspekta dodatno jasno pozicioniramo SWISS kao vodećeg europskog premium zračnog prijevoznika.”

SWISS će preuzeti isporuku od ukupno pet zrakoplova Airbus A350-900 od 2025. nadalje. Dugoročno gledano, novi zrakoplovi zamijenit će četiri preostala Airbusa A340-300.

Odgovori